petofi5_221109

Petőfire emlékeztek Érden a diákok, tanárok, irodalombarátok

petofi5_221109

Petőfire emlékeztek Érden a diákok, tanárok, irodalombarátok

Kétszáz éve született Petőfi, a szabadságharcos, az örök szerelmes, az örök fiatal.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Vörösmarty Mihály Gimnáziumban rendezett konferenciát a Petőfi 200 emlékévhez kapcsolódva szerdán a Magyar Irodalomtörténeti Társaság Pest Megyei Tagozata, az IRKA közreműködésével. A közönség soraiban nemcsak diákok ültek, hanem az irodalom iránt érdeklődők, és a tankerületből is érkeztek magyartanárok.

A megjelenteket Csőzik László polgármester köszöntötte, több izgalmas epizódot is felidézve Petőfi életéből, hangsúlyozva a költő sokoldalúságát, bemutatva hihetetlenül színes egyéniségét.

„Méltó példakép lehet a mai ifjúság számára is”- mondta Csőzik László, aláhúzva: Petőfit minden korszak példaképül állította, és remélhetőleg a jelenkor sincs ezzel másképp. Tetlák Örs alpolgármester, a konferencia védnöke elárulta: a város nagy örömmel támogatta a rendezvényt. Ugyanakkor Szilasné Mészáros Judit intézményvezető szerint ez az alkalom  fontos ismereteket adhat azoknak a diákoknak, akik érdeklődnek a magyar irodalom iránt.

Hozzátette: külön öröm számukra, hogy Eisemann György, az ELTE egyetemi tanára is az előadók közt volt – ő ugyanis 1971-ben végzett a VMG-ben. Most a Szeptember végén című vers új értelmezésével lepte meg a közönséget.

„Nagyon szívesen jövök vissza régi iskolámba, mindig jól érzem itt magam. Előadásom rövidsége miatt választottam olyan verset, amit mindenki jól ismer, és része a gimnáziumi tananyagnak is” – magyarázta az ÉrdMostnak Eisemann György.

Fotók: Ádám Katalin

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email