Szókaéletműdíj2_221025

Életműdíjat kapott az érdi primadonna

Szókaéletműdíj2_221025

Életműdíjat kapott az érdi primadonna

A Dankó Pista Életműdíj a műfaj legnagyobb kitüntetése, amit most Szóka Júlia énekművész, operettprimadonna kapott.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A magyar nóta 2013 óta hungarikum, az operettel együtt. Éliás Tibor operaénekes, számos magyar nóta és könnyűzenei sláger szerzője, a Magyarnóta Szerzők és Énekesek Országos Egyesületének elnöke hat éve alapította meg a Dankó Pista Életműdíjat, a magyar nóta kiemelkedő személyiségeinek elismerésére. Ez a díj a műfaj legnagyobb kitüntetése.

Idén Csíkszeredán adták át a rangos díjat, amit többek közt Szóka Júlia énekművész, a Lukin zeneiskola magánének-tanára vehetett át Éliás Tibortól.

 

Szóka Júlia és Éliás Tibor

 

„Nagy örömmel, végtelen boldogsággal vettem át ezt a kitüntetést. A díjat azok kaphatják meg, akik legalább harminc éve vannak a pályán, elismert, népszerű művészek, és elkötelezettek a magyar nóta műfaja iránt. Jómagam harmincöt éve vagyok a pályán, mint operettprimadonna; a magyar nóta az életem része. Első nótafelvételem a Magyar Rádióban volt, 1988-ban, amikor végeztem a főiskolán” –  idézte fel Szóka Júlia az ÉrdMostnak.

 

 

Hozzátette: azért Csíkszeredában adták át a rangos kitüntetést, mert idén erdélyieket is díjaztak. „Ez nagyon szép gesztus az alapítótól. Erdélyben nagyon jó muzsikusok, prímások élnek, akik rengeteget tettek azért, hogy a magyar nóta műfaja fennmaradjon.”

„Egy hétszáz fős művelődési házban, nótagála keretében vehettük át a díjakat október 23-án. Végtelen boldogság, hogy odafigyelnek a munkámra, és értékelik azt. Ezt a díjat azok ítélik oda, akik korábban már megkapták. Vannak köztük énekesek, prímások, zenészek” – hangsúlyozta a művésznő.

Fotók: Szóka Júlia

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email