22_03_29_erdmost_nincskep

Napelemerőművet tervez a közintézményeire Érd

22_03_29_erdmost_nincskep

Napelemerőművet tervez a közintézményeire Érd

Készül az érdi kiadáscsökkentő terv. A város többpontos javaslatot dolgozott ki.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A szerdai Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint „egyedi egyeztetésekre” van szükség az önkormányzatokkal az elszabaduló energiaárak hatásainak enyhítéséről.

Az önkormányzatoknak olyan „menedzsmenttervet” kell benyújtaniuk, amelyben bemutatják, hogy milyen intézkedéseket tesznek a megnövekedett működési költségek fedezetének biztosítása, illetve a kiadások csökkentése érdekében,
amennyiben további intézkedés szükséges, hogyan rendelkeznek a tartalékok felhasználásának ütemezéséről, illetve „a vagyonértékesítés kapcsán megtenni tervezett intézkedésekről. A tárgyalásokat Balla György miniszteri biztos vezeti majd.

Csőzik László, Érd polgármestere hivatalos Facebook oldalán írt arról, hogy Érden egyébként is  készül egy ilyen terv, hiszen a város fő célkitűzése, hogy a működőképességet fenntartsák, a polgárok minél kevesebbet érezzenek az önkormányzatot sújtó válságból.

  • Az érdi menedzsmentterv fő elvei, Csőzik László szerint:
    A gyerekek semmiben szenvedhetnek szükséget, óvodák, bölcsődék nem zárhatnak be, ott nem takarékoskodunk!
    Mindent megteszünk, amit csak lehet a munkahelyek megőrzése érdekében!
    Én sem, az alpolgármestereim sem vesszük fel év eleje óta a fizetésünk egyharmadát.
  • A rendezvényekhez szponzorokat keresünk, hogy azokat ne közpénzből kelljen finanszírozni.
  • Nálunk sem lesz ünnepi díszkivilágítás.
  • A sportlétesítmények egy részét megpróbáljuk nyitva tartani, ha a kormány átvállalja a költségek egy részét – erről már tárgyaltunk a kabinet illetékes szakemberével.
  • Az takarékossági intézkedéseinket is tárgyaló október 17-i rendkívüli közgyűlésen előterjesztjük, hogyan segítünk a mélyszegénységben élőknek.
  • Folytatjuk a fejlesztéseket: a szakrendelő tetejére és a vízmű telephelyére is napelemerőművet terveztünk, hogy ezzel is csökkentsük a rezsiszámlánk.
  • karifa_foter

A polgármester a posztjában arra is kitért, hogy cinikusnak tartja a kormánynak azt a kérését, hogy adják át vagyonelemeket a támogatásért cserébe. „Komolyan gondolja azt bárki, hogy a „családi ezüstöt”, a város vagyonát dobra kell verni azért, mert a megugrott a rezsi? Én nem szeretném aprópénzre váltani Érd értékeit. Ezer szónak is egy a vége: örülök, hogy a kormány kész tárgyalni, takarékoskodni egyébként is kell, de a kabinet javaslatai sajnos több sebből vérzenek. Már csak azért is, mert kb. az év végéig eltartanak majd az egyeztetések a miniszteri biztossal, miközben a gázszerződések jó része már október 1-én lejárt, napokon belül érkeznek a brutális számlák.” – írja a városvezető.

Kiemelt kép: a szakrendelő tetejére és a vízmű telephelyére is napelemerőművet terveznek

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email