22_03_29_erdmost_nincskep

Könyves szerdák szenioroknak

22_03_29_erdmost_nincskep

Könyves szerdák szenioroknak

Mozgalmas hét vár az érdi nyugdíjasokra: operettdélután, gyalogló- és könyvklub, Alzheimer-világnap és helytörténeti séta.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Idősen, aktívan Érden programsorozat keretében jövő héten is többféle elfoglaltságot kínál a nyugdíjasoknak a Szepes Gyula Művelődési Központ. A 65 év feletti érdi lakosoknak ingyenes a részvétel, nem szükséges a regisztráció sem (kivéve, ha ezt a szervezők külön jelzik).

Szeptember 20-án operettdélután, 21-én az Alzheimer-világnap alkalmából filmvetítés és beszélgetés várja az időseket – e két programról az ÉrdMost itt írt részletesebben.

Szerdán reggel negyed tízkor a Gyaloglóklub szervezésében a LevenDuna tanösvény harmadik, körülbelül négy kilométeres szakaszát járhatják be az idősek. A találkozó a Fundoklia-völgy Dévai utcai bejáratánál lesz.

Senior-könyvklubot indít a Szepes. Bizonyított tény, hogy azok az olvasmányélmények, amelyeket megosztunk másokkal, sokkal intenzívebbé válnak, és sokkal jobban élvezzük a könyv hatását. A most induló Könyvklubot minden hónap utolsó szerdáján tartják majd, és ezeken az alkalmakon egy-egy könyvet veséznek majd ki (természetesen megbeszélik előre, hogy melyik mű lesz terítéken).  Az első alkalom ismerkedéssel és az olvasási szokások feltérképezésével, a kedvenc olvasmányélmenyek megismerésével telik majd, illetve kiválasztják az első közös kötetet. Az első könyves találkozóra szeptember 21-én, tíz órakor kerül majd sor a művházban.

Aktív programban sem lesz hiány a jövő héten: a tavaszi, nagy sikerű helytörténeti sétát most egy őszi alkalom követi, Fekete-Mácsai Anetta, a  Magyar Földrajzi Múzeum igazgatóhelyettese mutatja meg az érdeklődőknek Ófalu természeti értékeit. Találkozó szeptember 22-én, 13 órakor a volt termálfürdő előtt.

Folytatódnak a 3-1-2 meridiántorna, illetve a senior gerincjóga foglalkozások is a Szepesben, a Parkvárosi Közösségi Házban, illetve a Szociális Gondozó Központban.

Archív fotó

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email