konyv_190415

Könyves szerdák szenioroknak

Mozgalmas hét vár az érdi nyugdíjasokra: operettdélután, gyalogló- és könyvklub, Alzheimer-világnap és helytörténeti séta.

Az Idősen, aktívan Érden programsorozat keretében jövő héten is többféle elfoglaltságot kínál a nyugdíjasoknak a Szepes Gyula Művelődési Központ. A 65 év feletti érdi lakosoknak ingyenes a részvétel, nem szükséges a regisztráció sem (kivéve, ha ezt a szervezők külön jelzik).

Szeptember 20-án operettdélután, 21-én az Alzheimer-világnap alkalmából filmvetítés és beszélgetés várja az időseket – e két programról az ÉrdMost itt írt részletesebben.

Szerdán reggel negyed tízkor a Gyaloglóklub szervezésében a LevenDuna tanösvény harmadik, körülbelül négy kilométeres szakaszát járhatják be az idősek. A találkozó a Fundoklia-völgy Dévai utcai bejáratánál lesz.

Senior-könyvklubot indít a Szepes. Bizonyított tény, hogy azok az olvasmányélmények, amelyeket megosztunk másokkal, sokkal intenzívebbé válnak, és sokkal jobban élvezzük a könyv hatását. A most induló Könyvklubot minden hónap utolsó szerdáján tartják majd, és ezeken az alkalmakon egy-egy könyvet veséznek majd ki (természetesen megbeszélik előre, hogy melyik mű lesz terítéken).  Az első alkalom ismerkedéssel és az olvasási szokások feltérképezésével, a kedvenc olvasmányélmenyek megismerésével telik majd, illetve kiválasztják az első közös kötetet. Az első könyves találkozóra szeptember 21-én, tíz órakor kerül majd sor a művházban.

Aktív programban sem lesz hiány a jövő héten: a tavaszi, nagy sikerű helytörténeti sétát most egy őszi alkalom követi, Fekete-Mácsai Anetta, a  Magyar Földrajzi Múzeum igazgatóhelyettese mutatja meg az érdeklődőknek Ófalu természeti értékeit. Találkozó szeptember 22-én, 13 órakor a volt termálfürdő előtt.

Folytatódnak a 3-1-2 meridiántorna, illetve a senior gerincjóga foglalkozások is a Szepesben, a Parkvárosi Közösségi Házban, illetve a Szociális Gondozó Központban.

Archív fotó

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email