Hernyóból pillangóvá válni, ez az emberiség egyetlen esélye – videó

A minap Százhalombattán mutatták be a Solar Butterfly nevű találmányt, ami korunk számos gondjára kínál megoldást.

Idén májusban Svájcból indult útnak a Solar Butterfly, amivel az alkotók a következő években szeretnék beutazni a világot. A Solar Butterfly egy napenergiával működő önellátó ház, vagyis igazából lakókocsi, ami mind önmaga, mind pedig a mozgatásához szükséges elektromos meghajtású autó számára képes megtermelni az áramot.

Szóval, nem csupán a környezetszennyezés jelentette kihívásokra kínál megoldást, hanem akár a lakhatással illetve a mobilitással kapcsolatos ügyekben is egy lehetőség. Ráadául jórészt hulladék anyagokból épült, ami manapság szintén nem utolsó szempont.

A jármű ötletgazdája az a magyar származású, de Svájcban felnövő Louise Palmer, aki nem először vállalkozik föld körüli túrára, hiszen 2007 és 2008 között ő volt az első ember a világon, aki napelemes autóval, a szintén saját tervezésű „solartaxival” egyszer már körbeutazta a földet. A Solar Butterfly-al azonban már egy négy éven át tartó túrát tervez, aminek az egyik közelmúltbeli állomása Százhalombattán volt.

Mint mondja, ahogy tizenévvel ezelőtt, úgy most is ugyanaz a cél hajtja. Egyfelől felhívni az emberek figyelmét, hogy változtatni kell az életmódunkon, a hozzáállásunkon, ha nem akarjuk még nagyobb bajba sodorni magunkat. Másfelől pedig megmutatni, hogy a világ tele van zseniális ötletekkel, amelyek átsegíthetnek a problémákon.

Fotó: solarbutterfly.org

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email