gaz_jpg_pixabay_960_720

Ketyeg a rezsibomba: Érden már készül a vészforgatókönyv

gaz_jpg_pixabay_960_720

Ketyeg a rezsibomba: Érden már készül a vészforgatókönyv

A terv szerint előbb a művház, a könyvtár, a galéria, majd a sportlétesítmények, végül a bölcsődék és az óvodák zárnak be.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az energiaválság csapdájából két kiút van: az állam vagy úgy dönt, hogy az önkormányzatok részére bevezet egy ársapkát a gázra és a villanyra, vagy úgy dönt, hogy nem segít, akkor intézménybezárási dömpingre kell számítani.

Erről Csőzik László, Érd polgármestere beszélt a hvg.hu-nak adott interjúban. A politikus szerint „elképesztően rosszak a kilátások, nem 2-3-szoros, hanem 12-13-szoros áremelkedésről van szó” a gázpiacon. A városnak szeptember végéig kell megkötnie az új gázvásárlási szerződést. Az energiahordozók drágulása mostani áron számolva egymilliárd forinttal növelné a költségeiket, „az áram ára a tavalyi 17-18 forint helyett például 200 forint”.

Arról is beszélt a városvezető, hogy az energiaválság olyan súlyú problémát teremtett, ami már települési szinten megoldhatatlan. Egy polgármester kollégáját idéz azt mondta: „ő tulajdonképpen nyugodt, mert egyedül úgysem tudja azt megoldani”.

Országos intézkedés kellene az energiahordozók ilyen mértékű áremelkedés miatt, de nem látja jelét annak, „hogy a kormánynak lenne terve az összeomlás elkerülésére”. Nehezményezi, hogy nincs egységes európai álláspont az energiaválság kezelésére. Csőzik László úgy véli, Orbán Viktor „hiába dörgölődzött Putyinhoz, nem kapunk különleges bánásmódot (…) cserébe viszont elszigetelődtünk Európától”.

A városban már készül a terv, hogy milyen sorrendben zárnának be az intézmények. Eszerint a kultúra van az első helyen (művelődési ház, könyvtár, galéria), aztán jönnek a sportlétesítmények, és legvégül a bölcsődék és az óvodák.

Fotó: Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email