95 éves érdi nénit vert össze, rabolt ki a tinibanda – videó

Az érdi rendőrség nagy bravúrja, hogy elfogta a bűnbandát. A legfiatalabb rabló csak 13 éves volt, az anyja adta a tippeket.

Erőszakos, vagyon elleni bűncselekményekkel gyanúsítható csapat tagjaira csaptak le az érdi rendőrök. Ketten alig nagykorúak, társaik 13, 16, valamint 17 évesek, a tippadó a legfiatalabb érintett anyja – írta a Police.hu.

A csapat tagjai néhány hónapja ismerték meg egymást a fővárosban, majd egyre több időt töltöttek együtt. Sóvárogva figyelték, hogy mások hogyan élnek és elhatározták, hogy betörésekkel szereznek pénzt.

A beszámoló szerint először egy 95 éves érdi nénit szemeltek ki maguknak, miután tippet kaptak a 13 éves lány anyjától. Augusztus 17-én éjszaka be is törtek a nőhöz, de ő meghallotta a zajokat, ezért lefogták és letakarták a szemét. Közben a fiatalok a fiókokban kutattak, de nem találtak semmit, így zsákmány nélkül elmenekültek. Néhány nappal később visszatértek és az álmából felriadó nyugdíjas fejét egy párnával lenyomták, majd miután ismét nem találtak semmit, fenyegetni és ütni kezdték őt. A rendőrség közleménye szerint a tinik a néni gyomrát, térdét, fejét és az arcát ütötték, majd néhány borítékot felkapva elmenekültek a helyszínről. Az áldozat kórházba került, de távollétében ismét betörtek hozzá. Az egész házat felforgatták, végül az egyik szekrényben talált 280 ezer forinttal elmenekültek.

A gyanúsítottak szeptember 2-án ismét egy másik érdi házba is betörtek, ahol az alvó tulajdonos feje melletti éjjeliszekrényen heverő pénztárcát emelték el, benne 28 ezer forinttal.

A bűncselekményekkel végül egy hat fős társaságot hoztak összefüggésbe a rendőrök. A banda vezetője a 18 éves, 7 általánost végzett M. Igor volt, aki ellen három másik büntetőeljárás is folyamatban van. A 18 éves N. Krisztát, valamint egy 16 és egy 17 éves fiút szintén előállítottak. A csapat tagjaként azonosították M. Igor 13 éves barátnőjét is, aki a kiskorú veszélyeztetése bűntettével, illetve a rablás bűntettével felbujtóként meggyanúsított R. Mária lánya.

M. Igor panaszt tett a gyanúsítás ellen, az erőszakot tagadta. Vallomást tett, ahogyan társai is, egyikük az állította: szeretne jó útra térni és magát jobb fényben feltüntetni.

Az érdi nyomozók szerint a fiatalok nagy valószínűséggel más bűncselekményeket is elkövettek, ezek felderítése jelenleg is folyik. A bűncselekmény-sorozattal összefüggésbe hozott M. Igort, N. Krisztát, 16, valamint 17 éves társaikat, illetve a tippadó, 39 éves R. Máriát őrizetbe vették. A bíróság azóta elrendelte M. Igor és a két fiatalkorú letartóztatását, R. Mária és N. Kriszta személyi szabadságának korlátozásáról vasárnap születik döntés.

A videót ide kattintva megtekintheti.

 

Fotó, infó: police.hu

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email