iskola4_jpg_pixabay

Becsengettek: 583 elsős kezdte el a tanévet az érdi iskolákban

iskola4_jpg_pixabay

Becsengettek: 583 elsős kezdte el a tanévet az érdi iskolákban

Városunkban huszonegy osztályban 583 elsős kisiskolás számára kezdődött el az új tanév.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A 2022–2023-as tanév rendje július végén jelent meg. A rendelet szerint az első tanítási nap szeptember 1., míg az utolsó június 15. Végzős diákok esetében a tanév végének időpontja eltérő, ez azt jelenti, hogy

  • a középiskolában május 4.,
    a két évfolyamos szakiskolákban pedig május 31-én lesz az utolsó tanítási nap.
  • A tanítási év első féléve 2023. január 20-ig tart. Az iskolák 2023. január 27-ig értesítik a tanulókat, kiskorú tanuló esetén a szülőket az első félévben elért tanulmányi eredményekről.

Már a szünetek időpontja is ismert, a fontos dátumok a következők: az őszi szünet: október 29-től november 7-ig; a téli szünet: december 22-től 2023. január 3-ig; a tavaszi szünet 2023. április 6-tól április 12-ig tart.

Az Érdi Batthyány Általános és Sportiskolában 70 gyermek kezdte meg az új tanévét. Volt olyan gyermek, aki izgatott volt a kezdés miatt, s alig várta, hogy elkezdődjön az iskola, de volt olyan kicsi, aki alig tudott felébredni és szívesebben ment volna ma reggel is az óvodába. A szülők többsége a koronavírus miatt és az esetleges tantermen kívüli, digitális oktatástól tart, de kérdésünkre többen tartanak attól, hogy az elszálló rezsiárak és a pedagógushiány okoz majd nehézséget a családoknak.

Fotó: ÉrdMost és Pixabay

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email