300070149_490217103105617_1962726506494091372_n

Érthetetlen büntetővel vesztett az Érd a Kaposvár ellen – videó

A hazai pályán, emberhátrányban küzdő focicsapatunk 2–1-es vereséget szenvedett a Kaposvár ellen.

Bár az első percekben jobbára mezőnyben zajlott a játék, a 9. percben érthetetlen büntetőt adott Újhelyi Tamás játékvezető. Az előzménye az volt, hogy Gubacsi Zoltán teljesen egyértelműen a labdát elrúgva mentett, ennek ellenére a bíró kisebb bizonytalankodás és hosszú másodpercek után megítélte a büntetőt. Kertész Ferenc bár jó irányba mozdult, de nem tudta védeni Mayer Milán tizenegyesét (0–1), így az Érdi VSE több mint 280 játékperc után megkapta első gólját az új idényben.

Az érdiek a hátrány után egyre veszélyesebben játszottak és szép támadásokat vezettek, de csak a vendégek védelmét dolgoztatták meg, Mikler Dánielt nem.

Aztán egy óra játék után összejött az érdi egyenlítés, amikor Farkas Bálint első kísérletét még blokkolták a védők, de a labda visszakerült az érdi támadóhoz, aki Mikler mellett okosan passzolt a hosszú sarokba (1–1).

Az érdiek öröme azonban nem tartott sokáig, hiszen a 63. percben visszavette a vezetést a Rákóczi: Mayer Milán 18 méterről, középről egy lapos lövéssel vette be Kertész Ferenc kapuját (1–2).

A 81. percben hasonlóan érdekes szituáció után a három játékmegszakítását kihasználó, és Kálmán Szilárd sérülése miatt emberhátrányban játszó Kaposvár is összehozott egy tizenegyest az érdieknek, miközben a csereként beálló Kocsis Barnabást egyből piros lappal kiállította a játékvezető. A megítélt büntetőt azonban Szabó Richárd kihagyta.

A hajrában is maradt puskapora a hazaiaknak. Előbb Németh Gábor Vince fejesét védte bravúrral Mikler, aki egy szöglet után is hárítani tudott. Miután Kürti Zsolt csak centiket tévesztett a ráadásban, a Somogy megyei csapat előnyét megőrizve a 2–1-es sikerrel megszerezte első győzelmüét, míg az Érdi VSE először veszített pontokat az új idényben.

Az Érdi VSE legközelebb augusztus 21-én lép pályára, akkor 11 órától a ZTE FC második csapata fogadja. VIDEÓ:

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email