kanikula

Riadóztatott az OMSZ, harmadfokú hőségriasztás él szerdától

Az ország egész területén péntekig a legmagasabb szintű hőségriasztás lesz érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat(OMSZ) közleményben figyelmeztet, hogy a hőség megviseli a szervezetet, fáradékonyabbak lehetünk, ezért javasolt sokat pihenni, kerülni a megerőltető fizikai munkát és mérsékelni a legmelegebb órákban a hosszan végzett sportolást, futást, kerékpározást – adta hírül az MTI.

A szabadságukat vízparton töltők a déli órákban kerüljék a napozást, hűtsék le magukat, mielőtt a vízbe mennének, illetve semmiképpen ne ugorjanak a vízbe felhevült testtel. Kiemelték a napsugárzás elleni védekezés fontosságát is, különösen a gyermekeknél.

Magas faktorszámú naptej használatára biztattak, amellyel időről időre újra be kell kenni a gyermeket, főleg ha a vízben játszanak.

– áll a közleményben.

Napégés esetén a bőrfelület hűsítését és bőrnyugtató készítménnyel való kezelését tanácsolják, napszúrás tünetei esetén – fejfájás, hányinger, hányás, levertség – pedig bőséges folyadékbevitelt, fájdalomcsillapítást és a napsugárzástól védett helyen tartózkodást javasolják.

Fontos megjegyezni, hogy továbbra is tűzgyújtási tilalom van az egész országban, tilos erdőkben és azok kétszáz méteres körzetében tüzet gyújtani.  A kertben bográcsozni, grillezni, szalonnát sütni nem tilos, de amíg ennyire meleg és száraz az idő, inkább senki ne gyújtson tüzet a szabadban – kérték.

Fokozott óvatosságra intették a gépjárművel közlekedőket is,ugyanis rájuk is kedvezőtlen hatással lehet a nagy meleg.

forrás: mti.hu

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email