Sajto_hatter copy

Legyél te is szerződéses határvadász!

Továbbra is várják azokat a jelentkezőket, akik az ország déli határainál teljesítenek majd szolgálatot.

A leendő határvadászoknak 160 órás kiképzésen kell részt venniük. Csak nagykorú személyek jelentkezését fogadják el, a felső korhatár 55 év. Fontos, hogy a jelentkező magyar állampolgár legyen, büntetlen előéletű, cselekvőképes, továbbá rendelkezzen legalább alapfokú iskolai végzettséggel(ez a 8 évfolyam elvégzését jelenti) – hangsúlyozta Nogula Tamás érdi rendőrkapitány az Érd FM 101.3, Bundáskenyér című reggeli műsorában. A kapitány kiemelte, hogy felmérik az egészségi, fizikai és pszichológiai alkalmasságot is.

Mint kiderült, a jelentkezők a képzést követően a határőrizeti rendszer első vonalában járőrszolgálatot hajtanak végre, megakadályozzák az államhatáron történő illegális belépési kísérleteket, illetve az illegálisan belépő embereket feltartóztatják és az ideiglenes biztonsági határzár túloldalára kísérik.

A képzés során elméleti és gyakorlati oktatásban részesülnek a jelentkezők. Lőkiképzési ismereteket sajátítanak el, önvédelmi oktatáson vesznek részt, illetve a feladatokkal kapcsolatos jogszabályokkal is részletesen megismerkednek majd. A megszerzett tudásról írásbeli és gyakorlati vizsgát is kell tenni – hangsúlyozta Nogula Tamás.

A rendőrség 300.000 forint bruttó fizetést, a határon pedig ellátást és szállást is biztosít azoknak, akik szolgálatba állnak – hangzott el a műsorban.

Folyamatosan lehet jelentkezni határvadásznak szeptember végéig az Érdi Rendőrkapitányságon is, ezzel kapcsolatban további részleteket itt találhatnak.

Az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című reggeli műsorában készült beszélgetést pedig itt hallgathatja meg:

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email