Sajto_hatter copy

Legyél te is szerződéses határvadász!

Sajto_hatter copy

Legyél te is szerződéses határvadász!

Továbbra is várják azokat a jelentkezőket, akik az ország déli határainál teljesítenek majd szolgálatot.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A leendő határvadászoknak 160 órás kiképzésen kell részt venniük. Csak nagykorú személyek jelentkezését fogadják el, a felső korhatár 55 év. Fontos, hogy a jelentkező magyar állampolgár legyen, büntetlen előéletű, cselekvőképes, továbbá rendelkezzen legalább alapfokú iskolai végzettséggel(ez a 8 évfolyam elvégzését jelenti) – hangsúlyozta Nogula Tamás érdi rendőrkapitány az Érd FM 101.3, Bundáskenyér című reggeli műsorában. A kapitány kiemelte, hogy felmérik az egészségi, fizikai és pszichológiai alkalmasságot is.

Mint kiderült, a jelentkezők a képzést követően a határőrizeti rendszer első vonalában járőrszolgálatot hajtanak végre, megakadályozzák az államhatáron történő illegális belépési kísérleteket, illetve az illegálisan belépő embereket feltartóztatják és az ideiglenes biztonsági határzár túloldalára kísérik.

A képzés során elméleti és gyakorlati oktatásban részesülnek a jelentkezők. Lőkiképzési ismereteket sajátítanak el, önvédelmi oktatáson vesznek részt, illetve a feladatokkal kapcsolatos jogszabályokkal is részletesen megismerkednek majd. A megszerzett tudásról írásbeli és gyakorlati vizsgát is kell tenni – hangsúlyozta Nogula Tamás.

A rendőrség 300.000 forint bruttó fizetést, a határon pedig ellátást és szállást is biztosít azoknak, akik szolgálatba állnak – hangzott el a műsorban.

Folyamatosan lehet jelentkezni határvadásznak szeptember végéig az Érdi Rendőrkapitányságon is, ezzel kapcsolatban további részleteket itt találhatnak.

Az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című reggeli műsorában készült beszélgetést pedig itt hallgathatja meg:

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email