siriusovi_220520

Gazdikat várnak a Sirius Állatmenhely örökbefogadó napján

siriusovi_220520

Gazdikat várnak a Sirius Állatmenhely örökbefogadó napján

Augusztus 20-án, az Ünnepi Örökbefogadó Napon elárvult cicák és kutyusok várják a leendő gazdikat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szeretettel várnak minden lelkes állatbarátot, állatszerető családot és azokat, akik örökbe fogadnának egy-egy házi kedvencet az Érd Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány által működtetett menhelyen.

Böjtös Andrea, az alapítvány elnöke elárulta: általában minden szombaton adott a lehetőség az örökbefogadásra, azonban augusztus 20-án szeretnének egy nagyobb, látványosabb rendezvényen felhívni e lehetőségre a környéken élők figyelmét. Ezt a napon  különféle programokkal teszik színesebbé, talán így sokkal többen látogatnak el hozzájuk, így több házi kedvenc is gazdára találhat a nap folyamán.

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy rengeteg állat van gazdi nélkül. Közülük nagyon sokan régóta várnak arra, hogy örökbe fogadják őket, így ez a nap megfelelő alkalom lehet, hogy nagyobb nyilvánosságot kapjanak az állatok, illetve a menhely is, amely amúgy támogatásra szorul.

– fogalmazott Böjtös Andrea.

A menhelyen jelenleg mintegy 80 kutya vár új gazdára. Általában örökbefogadók is jönnek, de közel sem annyian, mint amennyire szükség lenne. Adományokat is szívesen fogadnak, árulta el Böjtös Andrea. Többnyire kutyaeledelre van szükségük, de bármi jól jöhet, amit a menhely használni tud, így tisztítószernek, póráznak és egyéb állattartáshoz szükséges eszköznek örülnek.

A menhely egész évben gyűjti a kutyák alá a takarókat, pokrócokat, textileket. Amennyiben otthon ilyeneket találnak, ne dobják ki, inkább adják a Siriusnak, ott ezek az otthon is nagy segítséget jelentek.

Az Ünnepi Örökbefogadó Nap keretében igazi családi programra lehet számítani. Lesz egy sátor asztallal, ahol a gyerekek teszteket tölthetnek ki, vetélkedőkön vehetnek részt. Apróbb nyereményekkel is készül az alapítvány, sőt támogatói termékek vásárlására is lesz lehetősége a résztvevőknek.

Ha valaki érdeklődik az örökbefogadás iránt, azzal az alapítvány munkatársai tesznek egy sétát a menhelyen, közben  hasznos tanácsokkal látják el a kutyatartással kapcsolatban, válaszolnak a felmerülő kérdésekre.

Fontos, hogy az örökbefogadás hosszútávú legyen. Senki ne azért tegye ezt, hogy a gyereknek nyárra legyen a kertben egy játszótársa, hanem azért, hogy az állat sorsa rendezett legyen.

– hangsúlyozta az alapítvány elnöke.

Az érdeklődőket délelőtt tíztől délután három óráig várják a Sirius telephelyén.

A témában Szabó Beáta beszélgetett Böjtös Andreával, a Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány elnökével. Hallgassa meg!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email