nimszt_220804

A Hajnaltól az Elnémult dallamig

nimszt_220804

A Hajnaltól az Elnémult dallamig

Nimsz Terézia festményeiből nyílt kiállítás csütörtökön az Időseket Ellátó Intézmény közösségi terében. Ez már a tizenkettedik tárlat, amit az idősotthon falai között rendeznek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Minden hónap első csütörtökén kiállítás nyílik a Topoly utcai intézményben, helyi, illetve környékbeli alkotók munkáiból. Ez alkalommal a Poly-Art Alapítvány egyik tagja, Nimsz Terézia hozta el festményeit, amelyeket az elmúlt öt esztendőben festett – ekkor, egy festőművész ismerős biztatására ragadott először ecsetet, korábban ceruzarajzokat készített, illetve – óvónéniként – a gyermekeknek alkotott, rajzolt. Többek közt ez is kiderült abból a pódiumbeszélgetésből, amelynek házigazdája Somfai István, a Poly-Art elnöke volt.

Nimsz Terézia nemcsak fest, hanem énekel is, a Canticum Novum Vegyeskarban – műsorukból a kiállításmegnyitó közönsége is ízelítőt kaphatott, ugyanis a vegyeskar is fellépett a rendezvényen, nagy sikerrel.

A vendégeket köszöntötte Szilaj Krisztina, az Időseket Ellátó Intézmény tagintézmény-vezetője, aki tudósítónknak azt hangsúlyozta, hogy igen nagy szerepet töltenek be ezek a kiállítások az idősek életében. Szűcs Gábor alpolgármester pedig azt emelte ki: minden egyes tárlat valami mást, valami különlegest és egyedit nyújt a közönségnek.

“Nimsz Terézia gyerekek sokaságát terelgette művészi tehetségük kibontakozása felé. Ehhez természetesen az is kellet, hogy óvodapedagógusi munkája során napról napra a legtöbbet hozza ki nemcsak a gyerekekből, hanem saját készségeit is formálja, tökéletesítse. A Képzőművészek Érdi Közösségének négy éve a tagja, és többször láthattuk már légies, egyben elgondolkodtató munkáit, így például tavasszal, a Parkvárosi Közösségi Házban. most itt a lehetőség, hogy alaposabban is elmerüljünk alkotásainak varázslatos világában” – mondta Szűcs Gábor.

Az alpolgármester egy másik nyári tárlatra is felhívta a közönség figyelmét: múlt pénteken nyílt meg a Művészet és technika kiállítás az Érdi Galériában; ez egy izgalmas kezdeményezés a képzőművészet és a mérnöki gondolkodás közös metszetének megteremtésére, és az AVL Hungary Kft. áll mögötte. Szűcs Gábor utalt arra is, hogy két év kihagyás után ismét megrendezték az Érdi Művésztelepet – az itt készített munkák és a művésztelep programjai pedig mindig felpezsdítik a város életét – hangsúlyozta.

A kiállítás augusztus 30-ig tekinthető meg a Topoly utcában, szerdánként 17 és 19 óra között.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email