nimszt_220804

A Hajnaltól az Elnémult dallamig

Nimsz Terézia festményeiből nyílt kiállítás csütörtökön az Időseket Ellátó Intézmény közösségi terében. Ez már a tizenkettedik tárlat, amit az idősotthon falai között rendeznek.

Minden hónap első csütörtökén kiállítás nyílik a Topoly utcai intézményben, helyi, illetve környékbeli alkotók munkáiból. Ez alkalommal a Poly-Art Alapítvány egyik tagja, Nimsz Terézia hozta el festményeit, amelyeket az elmúlt öt esztendőben festett – ekkor, egy festőművész ismerős biztatására ragadott először ecsetet, korábban ceruzarajzokat készített, illetve – óvónéniként – a gyermekeknek alkotott, rajzolt. Többek közt ez is kiderült abból a pódiumbeszélgetésből, amelynek házigazdája Somfai István, a Poly-Art elnöke volt.

Nimsz Terézia nemcsak fest, hanem énekel is, a Canticum Novum Vegyeskarban – műsorukból a kiállításmegnyitó közönsége is ízelítőt kaphatott, ugyanis a vegyeskar is fellépett a rendezvényen, nagy sikerrel.

A vendégeket köszöntötte Szilaj Krisztina, az Időseket Ellátó Intézmény tagintézmény-vezetője, aki tudósítónknak azt hangsúlyozta, hogy igen nagy szerepet töltenek be ezek a kiállítások az idősek életében. Szűcs Gábor alpolgármester pedig azt emelte ki: minden egyes tárlat valami mást, valami különlegest és egyedit nyújt a közönségnek.

“Nimsz Terézia gyerekek sokaságát terelgette művészi tehetségük kibontakozása felé. Ehhez természetesen az is kellet, hogy óvodapedagógusi munkája során napról napra a legtöbbet hozza ki nemcsak a gyerekekből, hanem saját készségeit is formálja, tökéletesítse. A Képzőművészek Érdi Közösségének négy éve a tagja, és többször láthattuk már légies, egyben elgondolkodtató munkáit, így például tavasszal, a Parkvárosi Közösségi Házban. most itt a lehetőség, hogy alaposabban is elmerüljünk alkotásainak varázslatos világában” – mondta Szűcs Gábor.

Az alpolgármester egy másik nyári tárlatra is felhívta a közönség figyelmét: múlt pénteken nyílt meg a Művészet és technika kiállítás az Érdi Galériában; ez egy izgalmas kezdeményezés a képzőművészet és a mérnöki gondolkodás közös metszetének megteremtésére, és az AVL Hungary Kft. áll mögötte. Szűcs Gábor utalt arra is, hogy két év kihagyás után ismét megrendezték az Érdi Művésztelepet – az itt készített munkák és a művésztelep programjai pedig mindig felpezsdítik a város életét – hangsúlyozta.

A kiállítás augusztus 30-ig tekinthető meg a Topoly utcában, szerdánként 17 és 19 óra között.

 

További cikkeink

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Augusztus 20-án örökbefogadó napot tart a Sirius, színes programokkal. Az utóbbi egy évben jelentősen visszaesett az érdeklődés a mentett kutyák iránt.

Elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a keddre várható zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat, többek közt Pest megyére is.

További cikkeink

Simon János Gergely, az érdi ipartestület elnöke volt a vendége a Bundáskenyér csütörtöki műsorának. A jelenlegi helyzetet a katás vállalkozók krízisként élik meg, és

Ötvenhárom, térköves parkolóhely kialakítását fejezték be a napokban a Batthyány iskola, a birkózócsarnok és a Fácán óvoda környékén, zöldfelületet alakítottak ki, új, széles járdát

Negyedik felkészülési mérkőzésén második sikerét aratta az Érd női kézilabdacsapata. Kopecz Barbaráék ezúttal a

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email