AVL_Meghivo_KeriPeter-980x637

Művészet és Technika a galériában

Harmadik alkalommal rendezik az Érdi Galériában a Művészet és Technika című kiállítást. Fiatal, a regensburgi egyetemen tanuló képzőművészek mutatják be a kommunikáció témakörét alkotásaikon keresztül.

Kéri Mihály, az Érdi Galéria vezetője az ÉRD FM 101.3-nak elmondta, hogy az alkotások úgy kerültek Érdre, hogy az Érden néhány éve működő AVL cégcsoport 2011 óta támogatja a regensburgi egyetem képzőművészeti fakultását, egyebek között azzal, hogy évente tárlatot rendez a hallgatóknak.

A grazi központú AVL a világ legnagyobb független – belső égésű, hibrid, valamint elektromos motorok és hajtásláncok fejlesztésével foglalkozó – vállalatcsoportja, a globális járműipar egyik meg-határozó szereplője. A 2002-ben alapított AVL Hungary – a hazai járműipar 100 éves tradícióját és a cégcsoport innovációs tevékenységét ötvözve – az elmúlt 16 évben élen járó kutató-fejlesztő centrummá vált a hajtásláncrendszerek területén.

A kiállításon 24 alkotó 24 alkotása látható. A megnyitón köszöntőt mondott a Regensburgi Egyetem Képzőművészeti és Esztétikai Nevelési Intézete professzora, és Balázs Sándor művészeti író. A galéria vezetője szerint rendkívül érdekes volt a két szemléletet hallgatni, megismerni a német gondolkodásmódot és a magyar nézőpontot ugyanarról a témáról.

A kiállítás augusztus 19-ig látható.

Hallgassa meg az Érd FM 101. 3 interjúját Kéri Mihállyal.

További cikkeink

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Augusztus 20-án örökbefogadó napot tart a Sirius, színes programokkal. Az utóbbi egy évben jelentősen visszaesett az érdeklődés a mentett kutyák iránt.

Elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a keddre várható zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat, többek közt Pest megyére is.

További cikkeink

Simon János Gergely, az érdi ipartestület elnöke volt a vendége a Bundáskenyér csütörtöki műsorának. A jelenlegi helyzetet a katás vállalkozók krízisként élik meg, és

Ötvenhárom, térköves parkolóhely kialakítását fejezték be a napokban a Batthyány iskola, a birkózócsarnok és a Fácán óvoda környékén, zöldfelületet alakítottak ki, új, széles járdát

Negyedik felkészülési mérkőzésén második sikerét aratta az Érd női kézilabdacsapata. Kopecz Barbaráék ezúttal a

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email