AVL_Meghivo_KeriPeter-980x637

Művészet és Technika a galériában

AVL_Meghivo_KeriPeter-980x637

Művészet és Technika a galériában

Harmadik alkalommal rendezik az Érdi Galériában a Művészet és Technika című kiállítást. Fiatal, a regensburgi egyetemen tanuló képzőművészek mutatják be a kommunikáció témakörét alkotásaikon keresztül.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Kéri Mihály, az Érdi Galéria vezetője az ÉRD FM 101.3-nak elmondta, hogy az alkotások úgy kerültek Érdre, hogy az Érden néhány éve működő AVL cégcsoport 2011 óta támogatja a regensburgi egyetem képzőművészeti fakultását, egyebek között azzal, hogy évente tárlatot rendez a hallgatóknak.

A grazi központú AVL a világ legnagyobb független – belső égésű, hibrid, valamint elektromos motorok és hajtásláncok fejlesztésével foglalkozó – vállalatcsoportja, a globális járműipar egyik meg-határozó szereplője. A 2002-ben alapított AVL Hungary – a hazai járműipar 100 éves tradícióját és a cégcsoport innovációs tevékenységét ötvözve – az elmúlt 16 évben élen járó kutató-fejlesztő centrummá vált a hajtásláncrendszerek területén.

A kiállításon 24 alkotó 24 alkotása látható. A megnyitón köszöntőt mondott a Regensburgi Egyetem Képzőművészeti és Esztétikai Nevelési Intézete professzora, és Balázs Sándor művészeti író. A galéria vezetője szerint rendkívül érdekes volt a két szemléletet hallgatni, megismerni a német gondolkodásmódot és a magyar nézőpontot ugyanarról a témáról.

A kiállítás augusztus 19-ig látható.

Hallgassa meg az Érd FM 101. 3 interjúját Kéri Mihállyal.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email