22_03_29_erdmost_nincskep

Indul az érdi jazz tanszak

22_03_29_erdmost_nincskep

Indul az érdi jazz tanszak

Szeptemberben kibővül a Lukin László Alapfokú Művészeti Iskolában tanulható tantárgyak köre, ugyanis elindul a jazz zenei oktatás, vagyis mostantól az elektro akusztikus zene és a jazz is megtanulható lesz az intézményben.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szabóné Bán Ildikó, intézményvezető rádiónkat arról tájékoztatta, hogy eddig nem volt lehetőség külön szintetizátor oktatásra, mivel az egy speciális hangszer, más mint a zongora tanítás, hiszen a szintetizátoron különböző zenei alapokat és zenei aláfestéseket is meg lehet szólaltatni. Emellett jazz tanszak is indul az intézményben.

A Lukinban szeptembertől tizennégy hangszeren lehet megtanulni játszani, a legnépszerűbbek továbbra is a zongora és a gitár szakok. Kedveltek még a furulya és fuvola órák, de a sokan választják a hegedűt és a csellót is.

Az intézményvezető elmondta, hogy 2019-2020-as tanévben elindították a zenei munkaképesség gondozás foglalkozás órákat, amelyek zenei mozgásfoglalkozás órákat, amelyek segítik a gyerekeket a zenetanulásban. A módszer lényege, hogy enyhíti a túlterhelésben dolgozó tanulók mély elfáradását a zeneórákon és az egyéb tanórákon. Felderíti a hangulatot, javítja a motivációt, a figyelmet, a memóriát, a testtartást, a légzést, miközben segíti a tanulást meghatározó részképességek fejlesztését is és megalapozza a hangszeres készségeket a zenei előképzőben.

Hallgassa meg interjúnkat Szabóné Bán Ildikó, intézményvezetővel, aki arról is beszél, hogy bérletes koncertsorozatot hirdetnek a következő tanévben, összesen 5 alkalommal!

Fotó: archív (babakoncert)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email