erdivse_archiv_labdarugas

Értékes győzelemmel kezdett az Érdi VSE

erdivse_archiv_labdarugas

Értékes győzelemmel kezdett az Érdi VSE

Izgalmas, végig kiélezett mérkőzésen Szabó Richárd 69. percben szerzett góljával 1–0-s győzelemmel kezdte az NB III Nyugati csoportjának 2022–23-as idényét az Érdi VSE, amely a Komárom VSE vendégeként tudott nyerni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Pápai Perutz és a Vác FC visszalépésének köszönhetően maradhatott csak a harmadosztályban a Komárom, amelynél – az érdiekhez hasonlóan – jelentős változások történtek a nyáron, s egy kezdőnyi játékos, valamint Bozsik Péter, vezetőedző is távozott.

A nyitóforduló első perceiben még érezhető volt az összeszokatlanság a hazaiakon, miközben az érdiek számos támadást vezettek és mezőnyfölényben játszottak, de igazán nagy feladat elé nem állították Bánfalvi Dánielt, a hazaiak kapusát, ellenben az első félidőben Kertész Ferencnek és a kimaradt komáromi lehetőségeknek köszönhetően fordulhattak gól nélküli döntetlennel a felek.

Az első félidei nagyobb érdi mezőnyfölény a fordulás után kissé enyhült, ellenben ekkor már többször veszélyeztettek a vendégek. Ennek eredményeként a 69. percben egy baloldali bedobás után Pál Szabolcs és Németh Gábor Vince játszott össze, s utóbbi beadását Farkas Bálint fejelte kapura, Bánfalvi ezt nem tudta fogni, a labda pedig Szabó Richárd elé pattant, aki a második próbálkozást közelről pofozta a kapuba (0–1).

Bár a hajrában továbbra is nyílt maradt a mérkőzés, az érdiek előnyüket megtartva értékes idegenbeli győzelemmel kezdte az új idényt.

“A mutatott játékkal annyira nem, de az eredménnyel abszolút elégedettek lehetünk. Idénykezdetnek mindig jó egy győzelem, még ha egy kicsit kínkeservesre sikerült a végére”

– értékelt Ebedli Zoltán, az Érdi VSE vezetőedzője.

“Azon múlt, hogy kinek lesz szerencséje, vagy ki az aki fejben végig ott lesz a mérkőzésben. Az Érd ki tudta használni a nagy helyzetét, nekünk volt kettő-három, amit be kellett volna lőnünk, akkor másképp alakul a mérkőzés. Tudtuk, hogy az elején járunk, hiszen későn dőlt el, hogy az NB III-ban indulhatunk, de fiatalok vagyunk és van még mit csiszolnunk, elsőre ez nem volt rossz, szóval remélhetőleg ennek meglesz az eredménye. Nyilvánvalóan szomorú az ember, hogy nem sikerült nyernünk bemutatkozásként, de úgy érzem, mindent megtettünk, szóval ezzel a lendülettel megyünk tovább”

– fogalmazott László Péter, a Komárom VSE újonnan kinevezett vezetőedzője.

Az Érdi VSE legközelebb augusztus 3-án, szerdán, 17.30-kor a Tatabányai SC-t fogadja az Ercsi úti Sporttelepen.

NB III, Nyugati csoport, 1. forduló
Komárom VSE–Érdi VSE 0–1 (0–0)
Komárom, 300 néző. V.: Iványi G. (Jakab B., Kondákor)
Komárom VSE: Bánfalvi – Szecsődi, Nagy T., Horváth M., Schiller – Köles, Peszmeg (Katona A., 87. p.), Nagy Z. (Jóna, 82. p.) – Nagy L. (Simigla, 71. p.), Tóth Gy., Torma (Pulai, 82. p.)
Vezetőedző: László Péter
Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi, Pallagi, Fülöp, Németh G. V. – Szabó R., Göblyös, Morvai, Farkas B. (Gajda, 90. p.) – Pál Sz. (Molnár D., 83.), Kürti (Csoma-László, 71. p.)
Vezetőedző: Ebedli Zoltán
Gól: Szabó R. (69. perc)

Forrás: Érdi VSE

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email