Lidl_Balaton_atuszas_1

Érdi sikerek és rekord nevezőszám a jubileumi 40. Lidl Balaton-átúszáson

Lidl_Balaton_atuszas_1

Érdi sikerek és rekord nevezőszám a jubileumi 40. Lidl Balaton-átúszáson

Soha annyian nem neveztek még a Balaton-átúszásra, mint ezen a nyáron. Az esemény 3 távjára összesen 12 000 fő regisztrált.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Balaton átúszásának biztonságos körülmények közötti lehetősége az egész országot és a nemzetközi úszóközösséget is megmozgatta: 1073 hazai településről és 43 országból érkeztek úszók az idén 40. jubileumát ünneplő, ikonikus szabadidősport-eseményre.

A legidősebb induló mindkét nem esetén 85 éves, és gyerekek is szép számmal viselik a teljesítőknek járó „Megúsztam!” feliratú pólót.

A 40. Lidl Balaton-átúszás nyitányaként szombat reggel 7 órakor a teljes felnőtt és junior nyíltvízi úszóválogatott csobbant először a 24 fokos, később 27 fokosra melegedő vízbe. A 11 fős válogatott edzőtáborból érkezett az eseményre, és egy nagy közös edzésként teljesítették a Révfülöp-Balatonboglár távot. A leggyorsabb átúszó Barabás Imre lett 1:02:46-os időeredménnyel, míg a nőknél a kiskunhalasi Vas Luca ünnepelhetett 1:06:19-es időeredménnyel.

Kitűnő érdi eredmények a legfiatalabbak korosztályokban

A rendkívül erős mezőnyben abszolút 7. helyen ért célba a 16 esztendős érdi Tohl Dániel Antal (1:04:45), míg a mindössze 12 éves Poteczin Dániel (1:06:40) 9. lett. Az ugyancsak 12 éves Drommer Lii (1:14:54) kategóriájában másodikként, a hölgyek versenyében 5. helyen ért át Balatonboglárra.

Pest megye 1. helyen az úszásban aktív megyék sorában

A délelőtt folyamán 11 óráig 9835 átúszó vágott neki az 5200 méteres, klasszikus távnak. A SUP-pal teljesíthető „Áthúzás” 458 résztvevője mindeközben az úszófolyosó szomszédságában evezett át Révfülöpről Balatonboglára. A „Féltávon” pedig kiemelkedő állóképesség nélkül is át lehet élni az esemény hangulatát, a 2600 méteres távnak 985 úszó vágott neki.

A jubileumi eseménynek összesen 2058 Pest megyei résztvevője volt, közülük 92 fő Érdről érkezett. – tudtuk meg Lakatos Istvántól, a szervezők munkatársától.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email