strandsumo_220725

Éremeső a strandszumó- és -birkózóbajnokságon

strandsumo_220725

Éremeső a strandszumó- és -birkózóbajnokságon

A siófoki Plázs adott helyet vasárnap a Strandbirkózó Országos Bajnokság második állomásának, valamint az I. Strandsumo Országos Bajnokságnak. Az Érdi Spartacus csapatából néhányan mindkét eseményen próbára tették magukat, és az izgalmas küzdelmek után összesen 10 érmet sikerült elhozniuk a Balaton partjáról.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A nap a szumómérkőzésekkel indult. A szűkített, három kategóriás versenyen az érdiek összesen 5 érmet szereztek a felnőttek között. Berta Mike 85 kg-ban lett bronzérmes, míg a többiek saját kategóriájuk győzelmi esélyeit feladva az open kategóriában szálltak harcba a különdíjakért, és végül a tizenkét fős mezőnyből a dobogóra kizárólag az Érdi Spartacus sportolói fértek fel: 1. Végh Artúr, 2. Végh Richárd, 3. Molnár Tamás és Varga Dániel.

Ezt követte a birkózók csatája, ahol érdi részről szintén 5 érem született. A felnőtt férfiak 80 kg-os versenyében Buzás Patrik második helyen végzett, míg a +90 kg-os kategória döntőjében mindenkit maguk mögé utasítva a Végh testvérek csaptak össze. Ezúttal Richárd bizonyult jobbnak, az ő nyakába került az aranyérem, Artúrnak be kellett érnie a második hellyel. A nők között Baljer Roxána sérülés miatti hosszú kihagyás után rögtön két bronzérmet is szerzett, felnőtt 70 kg-ban és U18 +60 kg-ban is a harmadik lett. Baljer Kitti U18 60 kg-ban negyedikként fejezte be a versenyt.

Forrás: Érdi Spartacus SC

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email