muvesztelep_220722

Nyitott kapuk

Péntek délután megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt az Érdi Művésztelep.

Idén tizenhárom alkotót – köztük érdieket – hívtak meg az Érdi Művésztelepre, amit két év kihagyás után rendeztek meg, ezúttal a Bolyai iskola Alsó utcai épületében. Tematika az idén nincs, a művészek július 10-étől két héten át szabadon alkothatnak a tantermekből műtermekké alakított helyiségekben.

A festményeket a nagyközönség is megtekinthette július 22-én, délután, a Művésztelep nyílt napján – és természetesen a művészekkel is találkozhattak, beszélgethettek. Ez a nap abban is különleges volt, hogy a múzeumkertben piknikre is készültek az alkotók.

Aki elmulasztotta a nyílt napot, de kíváncsi az Érden készült alkotásokra, az Érdi Galéria kiállításán találkozhat majd velük – a tárlatot télen rendezik majd.

Az Érdi Televízió kint járt a Művésztelepen. Tekintse meg az Eőry Emil szobrász- és festőművésszel, illetve Székács Zoltán festőművésszel készített beszélgetést:

 

 

További cikkeink

A szünidőben is zajlik az élet a Gárdonyi iskolában: a (tisztasági) festés mellett a tornatermet is felújítják, és új gázkazánokat kaptak a nyáron.

Korhű római folyami hajó köt ki a Duna-parton augusztus 15-én délután Százhalombattán. A nemzetközi projekt részeként megvalósuló, római kori hagyományőrző programba bekapcsolódhatnak az érdeklődők is.

További cikkeink

Két tizenegyes, piros lap, az emberhátrány ellenére érdi mezőnyfölény – a vendég Érdi VSE

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email