billdrakeremeny_220721

Remény

billdrakeremeny_220721

Remény

Több mint százhetvenezer forint gyűlt össze azon a jótékonysági koncerten, amit az amerikai Bill Drake Band adott a múzeumkertben múlt szerdán az ukrajnai menekültek javára. A rendezvénynek a Hope, azaz remény címet adták.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az eseményt az Érd-parkvárosi Baptista Gyülekezet szervezte. Fórizs Gyula Zsolt lelkipásztor lapunknak elmondta, a gospel-rock zenekarral már régóta kapcsolatban állnak, hiszen ez a tizenkettedik alkalom, hogy Magyarországon turnéznak, és negyedszerre vannak Érden. „Bill ajánlotta fel ezt a jótékonysági koncertet, és mi éltünk a lehetőséggel” – tette hozzá a baptista lelkipásztor, akitől megtudtuk azt is: a Bill Drake Band július 25-ig turnézik Magyarországon; első állomásuk Érd volt.

A gyülekezet hónapok óta támogatja a menekülteket: az Érdre és környékére érkezőknek – élelmiszerrel, repülő- és vonatjeggyel, orvosi ellátással -, emellett adományokat szállítanak Kárpátaljára – már több, mint tíz tonna élelmiszert vittek át a határon. Ehhez természetesen szükség van anyagi forrásokra is, a szerdai koncert bevétele is azt a pénzalapot erősíti, amiből a fentieket fedezik. „Jelenleg tizenhat menekültnek nyújtunk segítséget. Ők vagy vízumra vagy letelepedésre várnak. Mi átmeneti szállást tudunk csak nyújtani számukra, hosszú távra nem tudjuk befogadni őket” – tette hozzá a lelkész.

A rendezvényen megjelenteket Csőzik László polgármester köszöntötte, aki beszédében kitért a nemzetközi helyzetre, és arra is, Érd milyen módon nyújtott segítséget a menekülteknek az elmúlt hónapokban. Mint mondta, a legtöbb menekültet a Szociális Gondozó Központ, az Érd-parkvárosi Baptista Gyülekezet és a simonpusztai lovasközpont fogadta, de mellettük sok család is beszállt a segítségnyújtásba. Kiemelte: nagyon büszke az érdiekre: „Azért fordulunk a Jóistenhez, a gondviseléshez, hogy vessen véget ennek az értelmetlen pusztításnak. A mai koncertet is erre a célra ajánljuk fel. Minden gondolatunkat hassa át a béke és az erőszakmentesség eszméje”.

Bill Drake is köszöntötte az egybegyűlteket. Saját életéről beszélt, rendkívül nehéz gyermekkoráról, és arról, mennyire hiányzott az életéből a remény. Elmondta azt is, hogyan, illetve hol találta meg, a hit által, dicsőítő énekeikkel pedig ezt a hitet és reményt közvetítették Érden is.

Adódik a kérdés: hány menekült él jelenleg a Szociális Gondozó Központban? Gecse-Simon Orsolya szakmai vezetőtől megtudtuk, intézményükben jelenleg nem szállásoltak el menekülteket, de most is készenállnak a menekültek befogadására, ha krízishelyzet adódik. Akik náluk éltek, továbbmentek, vagy az állami menekültellátó rendszer segítségével otthonra találtak Magyarországon.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email