22_03_29_erdmost_nincskep

Felújították a battai kosárpályát

22_03_29_erdmost_nincskep

Felújították a battai kosárpályát

Felújították a százhalombattai Sportpark kosárlabda pályáját. A Kosárlabda Egyesület által mintegy 6 éve modernizált pályán rendbe tették a szétcsúszott műanyag burkolatot, kicserélték a palánkok lánchálóit és új festést is kapott a felület.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Macsali Róbert, a Százhalombattai Kosárlabda Egyesület technikai vezetője rádiónknak elmondta, hogy a modernizációra azért volt szükség, mert meglazult a burkolat és hat évvel ezelőtt felfestett jelek is lekoptak. A pályára egyébként 15 év garanciát vállalt a gyártó, ezek kifejezetten streetball-ra alkalmas felületek. A Sportparkban található pályát a lakosság és az egyesület is használja, ugyanis a nyári időszakban itt tartják az edzéseket, mert a városi sportcsarnokban annyira meleg van, hogy ilyenkor mondhatni lehetetlen használni azt.

A technikai vezető arról is beszélt, hogy az SZKSE által épített sportcsarnok az Arany iskola udvarán kényszerpihenőt tartott két és fél hónapig, mert a választásokat követően a kötelező elszámolásokat végző hivatal, az EMMI megszűnt, így a Honvédelmi Minisztérium vette át az építkezés adminisztrációját, ami miatt nem tudtak addig haladni. A munka most indult újra, így a tervek szerint november végén átadják az új edzőcsarnokot.

Az SZKSE tulajdonába kerülő modern csarnok nemcsak megyei, hanem országos szinten is jelentős beruházás, amelyhez a telket az Önkormányzat ingyenesen biztosította. A város mintegy 550 millió, a battai kosárlabda egyesület pedig 300 millió forint TAO-s összeget gyűjtött a finanszírozáshoz.
A kétszintes, összesen 1370 nm-es létesítményben napközben egyszerre két osztálynak tartható óra, kora délután kosárlabda edzések, a fennmaradó időben pedig csapat- és tömegsport rendezvények lesznek. A földszinten a legnagyobb a küzdőtér 883 m2 alapterülettel, női, férfi mosdók, bírói öltöző, csapat öltözők, zuhanyzók, raktár, orvosi szoba, és a szertár kapott helyet. Az emeleti részen lesz a lelátó, a konditerem, férfi és női öltözők, mosdók, bírói öltöző és az irodahelyiség.  Sportrendezvény esetén az épület befogadóképessége 143 fő, egyéb, nem sportcélú rendezvények megtartása esetében a küzdőtér befogadóképessége 299 fő lesz.
Hallgassa meg interjúnkat Macsali Róberttel, a Százhalombattai Kosárlabda Egyesület technikai vezetőjével!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email