nyirfa

Aszfaltoztak a Nyírfa utcában

nyirfa

Aszfaltoztak a Nyírfa utcában

Teljes hosszában aszfaltozott lett a Nyírfa utca, a hiányzó 400 méter is szilárd burkolatot kapott.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Nyírfa utcában több mint tíz évvel ezelőtt aszfaltoztak utoljára, akkor a Bajcsy-Zsilinszky út és a Szilfa utca közötti szakasz készült el. A Folyondár utcához közel eső rész burkolatlan maradt, hiába várták a fejlesztést az ott élők. Nyáron a por, télen a sár nehezítette meg a helyiek és az arra közlekedők életét.

Nagy esőzések idején a mélyebben fekvő részeken „tengerszemek” alakultak ki – fogalmazott a terület önkormányzati képviselője. Csépán István  hozátette, hogy a teljes beruházás 400 méteres szakaszt érintett, megfelelő műszaki megoldásokat alkalmaztak a szakemberek. A csapadékvíz elvezetésére is figyeltek, több helyen szikkasztó árkokat alakítottak ki, így jelentősebb mennyiségű csapadék esetén sem áll meg a víz az utcában.

A választókerületben több területen is hasonló problémák vannak, többek között részben leaszfaltozott utcából van sok. A következő – a mostanihoz hasonló – beruházást a Narancsfa utcában tervezik, ott egy 250 méteres szakaszt kellene leaszfaltozni – tette hozzá a képviselő. Ez azért is fontos lenne, mert a Törökbálinti-Szövő-Folyondár utcák kereszteződésének átlalakítása hamarosan elkezdődik, így az újonnan leaszfalotozott utcákon keresztül – a kivitelezés időszakában – könnyebben el lehetne érni az M7-es autópálya törökbálinti felhajtóját.

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email