22_03_29_erdmost_nincskep

Gyérítik a szúnyogokat Százhalombattán

22_03_29_erdmost_nincskep

Gyérítik a szúnyogokat Százhalombattán

Várhatóan július 21-én napnyugta után végzik a környezeti kezelést.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A BM Országos Katasztrófavédelem földi úton történő szúnyoggyérítést végez Százhalombatta területén.  A kezelést a tervek szerint július 21-én napnyugta után végzik, tartaléknapként jelölték meg július 22-ét és 23-át.

Az alkalmazott készítmény a Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer, amely a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére javasolt intézkedések:

  • A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
  •  A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

 

 

forrás: battanet.hu

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email