Az ős, álmatlan ősegér Százhalombattán

Három különböző napközis tábort szervez a százhalombattai Matrica Múzeum és Régészeti Park idén nyáron. Az idei első táborban az őskori egérrel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Kovács András Ferenc egerészeti verseskönyvében minden korosztály megtalálja a neki való egeres verset: a kisebb és nagyobb gyerekek a világ minden tájáról érkező, vicces egérfiguráknak és az őket életre keltő, csengő-bongó ritmus- és rímkavalkádnak örülhetnek, a felnőttek pedig a szellemes szójátékoknak és a százféle történelmi korból származó egérjellemeknek. Ez a kötet adta az ötletet Tóth Zsuzsanna múzeumpedagógusnak az idei első Matrica-táborához. Ugyanis az ősegér megnehezítette az emberek dolgát, hiszen a bronzkorban akkor még nem voltak macskák, amelyek elűzhették volna az egereket.

A táborban a héten 60 gyermek vesz részt, főleg alsó tagozatosok, akik plüssegereket készítenek, száháborúznak, sokat játszanak.

A második Matrica tábor a decemberi labdarúgó világbajnoksághoz illeszkedik, ez lesz az ún. “gömbölyű tábor”, ahol minden fókuszba kerül, ami kerek, például az alma, vagy gombóc.

A harmadik tábor augusztusban lesz, ez egy Erzsébet-tábor lesz, amire 39 gyermek jelentkezett, tájékoztatott Tóth Zsuzsanna múzeumpedagógus. A tábor tematikája a nyúl köré épül, a hét neve a RéPa lesz, ami a régészeti park rövídítése.

 

Kapcsolódó cikkeink

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Augusztus 20-án örökbefogadó napot tart a Sirius, színes programokkal. Az utóbbi egy évben jelentősen visszaesett az érdeklődés a mentett kutyák iránt.

Elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a keddre várható zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat, többek közt Pest megyére is.

További cikkeink

Simon János Gergely, az érdi ipartestület elnöke volt a vendége a Bundáskenyér csütörtöki műsorának. A jelenlegi helyzetet a katás vállalkozók krízisként élik meg, és

Ötvenhárom, térköves parkolóhely kialakítását fejezték be a napokban a Batthyány iskola, a birkózócsarnok és a Fácán óvoda környékén, zöldfelületet alakítottak ki, új, széles járdát

Negyedik felkészülési mérkőzésén második sikerét aratta az Érd női kézilabdacsapata. Kopecz Barbaráék ezúttal a
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email