Az ős, álmatlan ősegér Százhalombattán

Három különböző napközis tábort szervez a százhalombattai Matrica Múzeum és Régészeti Park idén nyáron. Az idei első táborban az őskori egérrel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

Kovács András Ferenc egerészeti verseskönyvében minden korosztály megtalálja a neki való egeres verset: a kisebb és nagyobb gyerekek a világ minden tájáról érkező, vicces egérfiguráknak és az őket életre keltő, csengő-bongó ritmus- és rímkavalkádnak örülhetnek, a felnőttek pedig a szellemes szójátékoknak és a százféle történelmi korból származó egérjellemeknek. Ez a kötet adta az ötletet Tóth Zsuzsanna múzeumpedagógusnak az idei első Matrica-táborához. Ugyanis az ősegér megnehezítette az emberek dolgát, hiszen a bronzkorban akkor még nem voltak macskák, amelyek elűzhették volna az egereket.

A táborban a héten 60 gyermek vesz részt, főleg alsó tagozatosok, akik plüssegereket készítenek, száháborúznak, sokat játszanak.

A második Matrica tábor a decemberi labdarúgó világbajnoksághoz illeszkedik, ez lesz az ún. “gömbölyű tábor”, ahol minden fókuszba kerül, ami kerek, például az alma, vagy gombóc.

A harmadik tábor augusztusban lesz, ez egy Erzsébet-tábor lesz, amire 39 gyermek jelentkezett, tájékoztatott Tóth Zsuzsanna múzeumpedagógus. A tábor tematikája a nyúl köré épül, a hét neve a RéPa lesz, ami a régészeti park rövídítése.

 

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email