diákmunka

Diákmunka: ezekre érdemes figyelni!

diákmunka

Diákmunka: ezekre érdemes figyelni!

Nyáron számos diák dönt úgy, hogy munkába áll és saját bevételre tesz szert, azonban néhány dologgal jó tisztában lenni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Munkaviszony esetében ragaszkodni kell az írásban megkötött munkaszerződéshez, amelyben rögzítik az alapbér és a munkakör mellett a munkaviszony időtartamát, jellegét és a munkavégzés helyét is – részletezte az Érd FM 101,3 Zónázó című műsorában Salgó Attila, a NAV Pest megyei Adó- és Vámigazgatóság sajtóreferense.

Ám a munkavégzésről szóló megállapodás előtt célszerű a leendő munkáltatót ellenőrizni a NAV honlapján (https://nav.gov.hu/adatbazisok), hogy szerepel-e a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztató adózók listáján. Az ilyen cégeknél kockázatos munkába állni – figyelmeztetett a sajtóreferens.

Kiemelte, hogy a diákokra is ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalókra, például nekik is meg kell kapniuk a minimálbért, ami napi 8 órás foglalkoztatásnál havonta bruttó 200 000 forint. Emellett rájuk is vonatkozik a 25 év alattiak kedvezménye.

Cikkünk végén a teljes beszélgetés meghallgatható, továbbá a diákok foglalkoztatásáról bővebb információ olvasható a 72. számú Információs füzetben.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email