SAMSUNG CAMERA PICTURES

Védelmen kívül

A nagyobb energiaárak károsan befolyásolják az önkormányzatok helyzetét, de a másik oldalon ott vannak az elmúlt időszak növekvő állami támogatásai - így reagált Aradszki András arra a kérdésre, mi a véleménye arról, hogy az önkormányzatoknak ki kell lépniük a rezsivédelemből.

Megindultak az egyeztetések Aradszki András országgyűlési képviselő és Csőzik László polgármester között – többek közt erről beszélt június 9-ei sajtótájékoztatóján a kereszténydemokrata honatya, hozzátéve: remélhetőleg mihamarabb a nyilvánosság elé állnak majd. „Júliusban is tartok majd sajtótájékoztatót, és remélem, akkor már be tudok számolni arról, hogy Csőzik László polgármesterrel milyen irányt vett a tárgyalásunk” – tette hozzá.

„Az őszinteség, a hitelesség és a nyitottság számomra nagyon fontos, ahogy az is, hogy kellőképp tájékoztassanak a város problémáiról, a városvezetés elképzeléseiről” – mondta Aradszki András.

Ilyen probléma lehet – mint azt a sajtótájékoztatón munkatársunk felvetette – az is, hogy a kormány döntése alapján az önkormányzatoknak – ahogy a vállalkozóknak is – ki kell lépniük a rezsivédelemből. Feltettük a kérdést, hogy Érd országgyűlési képviselője ezt hogyan értékeli – hiszen a fideszes Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere például úgy nyilatkozott, hogy hiányolja az egyeztetéseket, és úgy látja, nem biztos, hogy minden önkormányzat ki tudja gazdálkodni ezt a pluszköltséget.

Aradszki András válaszában úgy fogalmazott: az egyetemes szolgáltatási körbe nem volt kötelező belépniük az önkormányzatoknak, és nem is mindegyik élt ezzel a lehetőséggel, tehát az, hogy most ki kell lépniük a kedvezményezettek köréből, „nem egy általános probléma”. „Szeretném tudni, hogy Érden ez hogy történt. Egyelőre nem tudom megmondani, hogy Érdet ez mennyire érinti negatívan, meg kell beszélni a polgármester úrral. Ez viszonylag friss döntés – gondolom, ők is értékelik a helyzetet. Törökbálintról, Diósdról nem kaptam ezzel kapcsolatos visszajelzést” – monda a politikus, hozzátéve: a növekvő energiaárak károsan befolyásolják az önkormányzatok helyzetét, de „ha megnézzük, mennyivel növekedtek az elmúlt években az önkormányzatok saját bevételei, és a kötelezően ellátandó feladatokra kapott állami támogatás mértéke, az elmúlt három év igen izmos adatokat tudott produkálni az önkormányzati világban. Elég, ha rápillantunk az érdi zárszámadási rendelet számaira is” – jegyezte meg Aradszki András, aki elhamarkodottnak tartja Cser-Palkovics András megközelítését.

A honatya beszélt az Érden, illetve a környező településeken zajló állami útépítési munkálatokról. Mint mondta, a NIF megkezdte a veszélyes útkereszteződések átalakítását: a Fehérvári úton, illetve a Törökbálinti úton elindult a körforgalom kialakítása. A Zámori út teljes felújítása is megtörténik majd – ebben egyeztetett a NIF-fel, és jelen állás szerint rendelkezésre áll az ehhez szükséges összeg. Diósdon befejeződött a Varjú és a Héja utca aszfaltozása, és megvan a fedezet további utcák, valamint a bölcsőde megépítésére, illetve az iskolabővítésre és a tornateremre is.

További cikkeink

A Határtalanul Program keretében tölthetett négy napot Erdélyben az Érdligeti Általános Iskola hatvanhat diákja és hat pedagógusa. Az intézmény 4,3 millió forintot nyert el a

További cikkeink

A szakértők szerint augusztus közepe lehet a legnehezebb időszak a hazai üzemanyag-ellátásban, de egyes érdi kutakon már kedden sem lehetett kapni 95-ös benzint.

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Az érdi önkormányzat a helyi ipartestülettel együttműködve két ingyenes előadást szervez mindazok számára, akik

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email