SAMSUNG CAMERA PICTURES

Védelmen kívül

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Védelmen kívül

A nagyobb energiaárak károsan befolyásolják az önkormányzatok helyzetét, de a másik oldalon ott vannak az elmúlt időszak növekvő állami támogatásai - így reagált Aradszki András arra a kérdésre, mi a véleménye arról, hogy az önkormányzatoknak ki kell lépniük a rezsivédelemből.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Megindultak az egyeztetések Aradszki András országgyűlési képviselő és Csőzik László polgármester között – többek közt erről beszélt június 9-ei sajtótájékoztatóján a kereszténydemokrata honatya, hozzátéve: remélhetőleg mihamarabb a nyilvánosság elé állnak majd. „Júliusban is tartok majd sajtótájékoztatót, és remélem, akkor már be tudok számolni arról, hogy Csőzik László polgármesterrel milyen irányt vett a tárgyalásunk” – tette hozzá.

„Az őszinteség, a hitelesség és a nyitottság számomra nagyon fontos, ahogy az is, hogy kellőképp tájékoztassanak a város problémáiról, a városvezetés elképzeléseiről” – mondta Aradszki András.

Ilyen probléma lehet – mint azt a sajtótájékoztatón munkatársunk felvetette – az is, hogy a kormány döntése alapján az önkormányzatoknak – ahogy a vállalkozóknak is – ki kell lépniük a rezsivédelemből. Feltettük a kérdést, hogy Érd országgyűlési képviselője ezt hogyan értékeli – hiszen a fideszes Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere például úgy nyilatkozott, hogy hiányolja az egyeztetéseket, és úgy látja, nem biztos, hogy minden önkormányzat ki tudja gazdálkodni ezt a pluszköltséget.

Aradszki András válaszában úgy fogalmazott: az egyetemes szolgáltatási körbe nem volt kötelező belépniük az önkormányzatoknak, és nem is mindegyik élt ezzel a lehetőséggel, tehát az, hogy most ki kell lépniük a kedvezményezettek köréből, „nem egy általános probléma”. „Szeretném tudni, hogy Érden ez hogy történt. Egyelőre nem tudom megmondani, hogy Érdet ez mennyire érinti negatívan, meg kell beszélni a polgármester úrral. Ez viszonylag friss döntés – gondolom, ők is értékelik a helyzetet. Törökbálintról, Diósdról nem kaptam ezzel kapcsolatos visszajelzést” – monda a politikus, hozzátéve: a növekvő energiaárak károsan befolyásolják az önkormányzatok helyzetét, de „ha megnézzük, mennyivel növekedtek az elmúlt években az önkormányzatok saját bevételei, és a kötelezően ellátandó feladatokra kapott állami támogatás mértéke, az elmúlt három év igen izmos adatokat tudott produkálni az önkormányzati világban. Elég, ha rápillantunk az érdi zárszámadási rendelet számaira is” – jegyezte meg Aradszki András, aki elhamarkodottnak tartja Cser-Palkovics András megközelítését.

A honatya beszélt az Érden, illetve a környező településeken zajló állami útépítési munkálatokról. Mint mondta, a NIF megkezdte a veszélyes útkereszteződések átalakítását: a Fehérvári úton, illetve a Törökbálinti úton elindult a körforgalom kialakítása. A Zámori út teljes felújítása is megtörténik majd – ebben egyeztetett a NIF-fel, és jelen állás szerint rendelkezésre áll az ehhez szükséges összeg. Diósdon befejeződött a Varjú és a Héja utca aszfaltozása, és megvan a fedezet további utcák, valamint a bölcsőde megépítésére, illetve az iskolabővítésre és a tornateremre is.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email