LP_8840 copy

Közösségi autózás Érden

LP_8840 copy

Közösségi autózás Érden

Megérkezett Érdre is a jövő közlekedése, a ShareNow, vagyis a közösségi autózás lehetősége. Gábor Tamás marketingvezetővel az ÉrdFm 101,3 Bundáskenyér című reggeli műsorában beszélgettek munkatársaink.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Gábor Tamás elmondta, hogy a ShareNow használatához egy telefonos applikáció szükséges, és regisztráció után már használhatjuk is. Az applikáció jelzi, hol vannak épp szabad autók, amelyek amúgy az egész országban használhatók. 13 fajta autó van összesen, így minden célra találhatunk megfelelőt. Vannak kisebb és nagyobb autók is, amelyek hosszabb útra is alkalmasak, és akad köztük elektromos és benzines is.

A kisebb autók 67 Ft/perc áron érhetők el, a nagyobbakat 130 forintos percdíjért használhatjuk. Léteznek 1 illetve 2 órás csomagok, az ilyen csomag például bevásárláshoz jelenthetnek tökéletes megoldást. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ShareNow esetén a legtöbb utazás 15-45 perc közötti.

Gábor Tamás hangsúlyozta, hogy sokat lehet spórolni így, hiszen a fenntartási költségeket, a szírvízdíjat és a biztosítást, illetve a benzinköltséget is a ShareNow állja. A flotta méretét folyamatosan növelik, induláskor 240 autóval rendelkeztek, jelenleg 450 járművük van.

Hogy Érden mekkora érdeklődés lesz a közösségi autózás iránt, majd kiderül, de az elektromos rollerek, vagyis a Lime-ok, amik hasonló elven működnek, igen népszerűek.

A Lime-ról ezekben a cikkekben írtunk bővebben:

Lime-kór

Eldőlhet, kell-e jogosítvány az elektromos rollerre

E-roller: járdán, bringaúton vagy úttesten használjuk?

Legyen-e Érden e-roller?

 

Itt hallgathatják meg a teljes beszélgetést, melyből további részletek is kiderülnek

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email