22_03_29_erdmost_nincskep

Nyírhatunk füvet pünkösdkor?

22_03_29_erdmost_nincskep

Nyírhatunk füvet pünkösdkor?

Itt a hosszú hétvége, kellemes idő van odakint, de van-e bosszantóbb annál, amikor pihenni szeretnénk és a szomszéd beröffenti a benzines fűnyírót?

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A 61/2009. (X.16.) önkormányzati rendelet szerint „az ingatlanon zajhatással járó kertépítési, kert- és ingatlanfenntartási tevékenységeket” hétköznaponként 8 és 19, szombaton és munkaszüneti és ünnepnapokon 9 és 12 óra között végezhetünk. Természetesen azonnali veszély- vagy balesetelhárításra módunk van máskor is. 

Ha a szomszédságunkban válik egyre gyakoribbá és hangosabbá a házibuli, csendháborítás miatt hívhatunk rendőrt (aki helyszíni bírságot szabhat ki, de akár eljárást is indíthat), valamint polgári eljárás keretében mi, panaszosok is kezdeményezhetünk eljárást a bíróságnál. Ez azért nem gyakori eset. Az már inkább előfordul, hogy egy-egy, a lakókörnyezetükben található, zajosabb ipari létesítményre panaszkodnak a lakók. Hogy ilyenkor hol lehet feljelentést tenni, az az adott tevékenységtől függ, mivel van, ami a jegyző, és van, ami a megyei kormányhivatal hatáskörébe tartozik. Az eljárás ettől függetlenül ugyanaz, csak épp más folytatja le. Az eljáró hatóság megállapít egy decibel-határértéket, és az üzemeltetőnek el kell érnie, hogy e fölé ne menjen. Ennek érdekében kötelező intézkedési tervet készíttetnie egy szakemberrel (ebben szerepelhet például szigetelés, nyílászárók vagy akár berendezések cseréje), és ha ezt jóváhagyja a hatóság,  a tervet végre is kell hajtania, amit aztán ellenőriznek.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Városgazda munkatársai és a helyi tűzoltók megállás nélkül dolgoznak, hogy a lakosság

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email