220529_erd_veszprem_7

Foci: döntetlennel búcsúzott legendáitól az Érdi VSE

A VLS Veszprém ellen egy 1–1-es döntetlennel zárta az NB III Nyugati csoportjának 2021-22-es idényét az Érdi VSE, amely három meghatározó játékosát is elbúcsúztatta.

Három meghatározó játékosától, Csiszár Zoltántól, Kollega Krisztiántól és Koós Gábortól is elbúcsúzott a szezon utolsó bajnokiján az Érdi VSE, hiszen az NB III Nyugati csoportjának 38. fordulójában mindhárom labdarúgó utolsó mérkőzését vívta a VLS Veszprém ellen, miután az idény végeztével a visszavonulás mellett döntöttek.

Az érdiek megbízott vezetőedzője, Ebedli Zoltán azonban ezúttal Gajda Márkóra, Gera Dávidra, Hunya Krisztiánra, Pallagi Botondra és Petrezselyem Tamásra sem számíthatott.

Ennek ellenére a mérkőzés kiegyenlített csatát hozott, s bár mindkét csapat próbálkozott, az első helyzetre tizenhét percet kellett várni, amikor a veszprémi támadó, Molnár Balázs kapott jó indítást, de lapos lövését Kertész Ferencnek kellett védenie, majd egy perccel később a túloldalon Kollega Krisztián megpattanó lövését kellett fölétolnia Bonnyai Márknak.

Aztán a játékrész derekán előbb Kertész Bence kísérletét hárította Bonnyai, majd a vendégektől Molnár Balázs csak az oldalhálót találta el egy baloldali beadás után.

Tíz perccel a szünet előtt Kollega lábában maradt az érdiek vezetést jelentő találata, amikor egy jobboldali akció után a kapufát találta el, előnybe mégis a vendégek kerültek, amikor Major Norbert lépett ki jól az érdi védők tengelyéből és passzolt el Kertész mellett a kapu bal oldalába (0–1).

A második félidő bár kevés helyzettel indult, de a 65. percben az érdieknek összejött az egyenlítés, amikor egy jobboldali szabadrúgás után Koós Gábor vette be a Veszprém kapuját (1–1). Sőt, alig két perccel később a fordításhoz is közel állt a házigazda, de Kollega másodszor is csak a kapufát találta el, nem sokkal később pedig egy védelmi megingás után vezethetett ziccert, melyet csúnyán fölélőtt.

“Az a forgatókönyv volt, amire számítottunk, egy küzdelmes mérkőzés volt, ahol sokat tettünk azért, hogy megszerezzük a három pontot és benne is volt a meccsben, mert sok helyzetünk kimaradt. Igaz, hogy a Veszprém dominált, de erre is készültünk. A hangsúlyt a védekezésre fektettük és ez működött, mert bár voltak lehetőségei az ellenfélnek, igazán nagy ziccert nem tudott kidolgozni”

– fogalmazott Ebedli Zoltán, az Érdi VSE megbízott vezetőedzője.

“Volt három-négy olyan nagy helyzetünk az első harminc percben, amivel meg kellett volna nyernünk a mérkőzést. A második félidő kicsit kiegyenlítettebb volt, nekünk ezt az első félidőben kellett volna megnyerni, de egész évben ezzel küszködtünk. Ha összeszámolnám a helyzeteink számát egész évben, akkor abból nem egy, hanem öt bajnokságot nyerhettünk volna, de ez különbözteti meg a bajnokot attól, aki bajnok akar lenni. Ezt a játékot gólokra mérik, nem a szép játékra”

– értékelt Pető Tamás, a VLS Veszprém vezetőedzője.

Az Érdi VSE a VLS Veszprém elleni 1–1-es döntetlennel a tabella tizennegyedik helyén zárta az NB III Nyugati csoportjának 2021-22-es küzdelmeit.

NB III, Nyugati csoport 38. (utolsó) forduló
Érdi VSE–VLS Veszprém 1–1 (0–1)
Érd, 250 néző. V: Tóth T. (Tőkés, Molnár L.)
Érdi VSE: Kertész F. – Szabó R., Gubacsi, Csiszár, Németh G. V. – Bartos, Kertész B. (Molnár D., 63. perc), Koós, Révész – Kürti (Fügedi, 87. p.), Kollega
Megbízott vezetőedző: Ebedli Zoltán
VLS Veszprém: Bonnyai – Rédling, Gulyás G. (Krebsz, 69. p.), Dobsa, Zachán – Gálfi (Galacs, 65. perc), Vass Sz., Kovács D., Baldauf – Molnár B., Major (Varga M., 85. p.)
Vezetőedző: Pető Tamás
Gól: Koós (65. perc), ill. Major N. (40. perc)

kiemelt kép: Balogh István

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email