220529_erd_veszprem_7

Foci: döntetlennel búcsúzott legendáitól az Érdi VSE

220529_erd_veszprem_7

Foci: döntetlennel búcsúzott legendáitól az Érdi VSE

A VLS Veszprém ellen egy 1–1-es döntetlennel zárta az NB III Nyugati csoportjának 2021-22-es idényét az Érdi VSE, amely három meghatározó játékosát is elbúcsúztatta.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Három meghatározó játékosától, Csiszár Zoltántól, Kollega Krisztiántól és Koós Gábortól is elbúcsúzott a szezon utolsó bajnokiján az Érdi VSE, hiszen az NB III Nyugati csoportjának 38. fordulójában mindhárom labdarúgó utolsó mérkőzését vívta a VLS Veszprém ellen, miután az idény végeztével a visszavonulás mellett döntöttek.

Az érdiek megbízott vezetőedzője, Ebedli Zoltán azonban ezúttal Gajda Márkóra, Gera Dávidra, Hunya Krisztiánra, Pallagi Botondra és Petrezselyem Tamásra sem számíthatott.

Ennek ellenére a mérkőzés kiegyenlített csatát hozott, s bár mindkét csapat próbálkozott, az első helyzetre tizenhét percet kellett várni, amikor a veszprémi támadó, Molnár Balázs kapott jó indítást, de lapos lövését Kertész Ferencnek kellett védenie, majd egy perccel később a túloldalon Kollega Krisztián megpattanó lövését kellett fölétolnia Bonnyai Márknak.

Aztán a játékrész derekán előbb Kertész Bence kísérletét hárította Bonnyai, majd a vendégektől Molnár Balázs csak az oldalhálót találta el egy baloldali beadás után.

Tíz perccel a szünet előtt Kollega lábában maradt az érdiek vezetést jelentő találata, amikor egy jobboldali akció után a kapufát találta el, előnybe mégis a vendégek kerültek, amikor Major Norbert lépett ki jól az érdi védők tengelyéből és passzolt el Kertész mellett a kapu bal oldalába (0–1).

A második félidő bár kevés helyzettel indult, de a 65. percben az érdieknek összejött az egyenlítés, amikor egy jobboldali szabadrúgás után Koós Gábor vette be a Veszprém kapuját (1–1). Sőt, alig két perccel később a fordításhoz is közel állt a házigazda, de Kollega másodszor is csak a kapufát találta el, nem sokkal később pedig egy védelmi megingás után vezethetett ziccert, melyet csúnyán fölélőtt.

“Az a forgatókönyv volt, amire számítottunk, egy küzdelmes mérkőzés volt, ahol sokat tettünk azért, hogy megszerezzük a három pontot és benne is volt a meccsben, mert sok helyzetünk kimaradt. Igaz, hogy a Veszprém dominált, de erre is készültünk. A hangsúlyt a védekezésre fektettük és ez működött, mert bár voltak lehetőségei az ellenfélnek, igazán nagy ziccert nem tudott kidolgozni”

– fogalmazott Ebedli Zoltán, az Érdi VSE megbízott vezetőedzője.

“Volt három-négy olyan nagy helyzetünk az első harminc percben, amivel meg kellett volna nyernünk a mérkőzést. A második félidő kicsit kiegyenlítettebb volt, nekünk ezt az első félidőben kellett volna megnyerni, de egész évben ezzel küszködtünk. Ha összeszámolnám a helyzeteink számát egész évben, akkor abból nem egy, hanem öt bajnokságot nyerhettünk volna, de ez különbözteti meg a bajnokot attól, aki bajnok akar lenni. Ezt a játékot gólokra mérik, nem a szép játékra”

– értékelt Pető Tamás, a VLS Veszprém vezetőedzője.

Az Érdi VSE a VLS Veszprém elleni 1–1-es döntetlennel a tabella tizennegyedik helyén zárta az NB III Nyugati csoportjának 2021-22-es küzdelmeit.

NB III, Nyugati csoport 38. (utolsó) forduló
Érdi VSE–VLS Veszprém 1–1 (0–1)
Érd, 250 néző. V: Tóth T. (Tőkés, Molnár L.)
Érdi VSE: Kertész F. – Szabó R., Gubacsi, Csiszár, Németh G. V. – Bartos, Kertész B. (Molnár D., 63. perc), Koós, Révész – Kürti (Fügedi, 87. p.), Kollega
Megbízott vezetőedző: Ebedli Zoltán
VLS Veszprém: Bonnyai – Rédling, Gulyás G. (Krebsz, 69. p.), Dobsa, Zachán – Gálfi (Galacs, 65. perc), Vass Sz., Kovács D., Baldauf – Molnár B., Major (Varga M., 85. p.)
Vezetőedző: Pető Tamás
Gól: Koós (65. perc), ill. Major N. (40. perc)

kiemelt kép: Balogh István

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email