papifoldekjatszo

Sok probléma van a papi földekkel

Bár nyitva van és látogatható, Szűcs Gábor, Érd alpolgármestere szerint a rossz kivitelezés miatt rengeteg technikai probléma van a papi földekkel.

Mint az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című műsorában részletezte, sok technikai probléma van a területen, melyek a rossz kivitelezésből adódnak. Ilyenek például az észszerűtlenül elültetett fák, melyek akadályozzák a fűnyírást az Érdi Közterület-fenntartó (ÉKFI) munkatársainak, de a villamoshálózat is meglehetősen problémásan lett kiépítve. Ezzel kapcsolatban az alpolgármester emlékeztetett, várhatóan júniusban fejeződik be a közvilágítás felújítása a papi földeken. Megjegyezte, ha elkészül, a sportpályák sötétedés után is használhatóak lesznek.

A vizes játszótér kapcsán kitért rá, azért nem tudják továbbra sem megnyitni, mert a szakértői vélemények szerint újjá kellene építeni, hogy megfeleljen eredeti funkciójának.

Szűcs Gábor pozitívumként említette, hogy ahhoz képest, milyen állapotban volt a terület, mielőtt átvették volna, a lakosság egyre jobban megszereti, gondozzák is és több kisebb javítást is elkezdtek.

„Jelentős hiányosság és azt gondolom, hogy idén, illetve jövőre valamennyire orvosolni lehet a problémát, hogy egy ilyen park fejlesztésénél, javításánál egy eredő van: a pénzforrás. Ha van pénze az önkormányzatnak, akkor sokkal gyorsabban haladnak a beruházások. Jelen esetben ez nem áll fent”

– mondta Szűcs Gábor, kitérve rá, terveik között szerepel egy papi földek 2 pályázat benyújtása, hogy forrást szerezzenek a további fejlesztésekre és bővítsék a terület funkcióit.

Ismertette, elképzeléseik szerint kávézót, cukrászdát, teniszpályát is létrehoznának, de szeretnék bevonni a magántőkét is és rendezvényházat is csinálnának, hogy minél több attraktív funkció kerüljön a papi földekre, ahová kondiparkot is telepítenének és már folynak a tárgyalások egy KRESZ-pálya építéséről is, melyet sérült gyermekek is használhatnak.

„Azt látom, hogy hónapról hónapra haladunk, hogy egy fokkal beljebb kerüljünk a cél eléréséhez”

– húzta alá Szűcs Gábor, aki kérdésre elmondta, nagy százalékban kiszáradtak azok a fák, melyeket korábban ültettek el az érdi lakosok.

„Disneyland volt a képen, a valóságban pedig kaptál egy fesztiválhelyszínt pottyantóssal”

– mondta a papi földekről Szűcs Gábor, kitérve rá, a pénz függvénye a területen zajló fejlesztések gyorsasága.

„Az a cél, hogy az aktív szabadidő eltöltésére alkalmas legyen ez a park, legyenek olyan funkciói, melyek szolgáltatási, vendéglátási és sport funkciókat látnak el. Jó lenne oda kimenni olvasni, sakkozni, futni, biciklizni, görkorcsolyázni vagy éppen kutyát sétáltatni”

– fogalmazott az alpolgármester, aki az Érd FM 101.3 interjújában beszélt továbbá Érdliget fejlesztéseiről is.

Hallgassa meg a beszélgetést!

További cikkeink

Ritka dolog, hogy a város polgármesterétől veheti át egy édesapa a lánya születési anyakönyvi kivonatát - igaz, az sem túl gyakori, hogy a pici egy

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email