papifoldekjatszo

Sok probléma van a papi földekkel

papifoldekjatszo

Sok probléma van a papi földekkel

Bár nyitva van és látogatható, Szűcs Gábor, Érd alpolgármestere szerint a rossz kivitelezés miatt rengeteg technikai probléma van a papi földekkel.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című műsorában részletezte, sok technikai probléma van a területen, melyek a rossz kivitelezésből adódnak. Ilyenek például az észszerűtlenül elültetett fák, melyek akadályozzák a fűnyírást az Érdi Közterület-fenntartó (ÉKFI) munkatársainak, de a villamoshálózat is meglehetősen problémásan lett kiépítve. Ezzel kapcsolatban az alpolgármester emlékeztetett, várhatóan júniusban fejeződik be a közvilágítás felújítása a papi földeken. Megjegyezte, ha elkészül, a sportpályák sötétedés után is használhatóak lesznek.

A vizes játszótér kapcsán kitért rá, azért nem tudják továbbra sem megnyitni, mert a szakértői vélemények szerint újjá kellene építeni, hogy megfeleljen eredeti funkciójának.

Szűcs Gábor pozitívumként említette, hogy ahhoz képest, milyen állapotban volt a terület, mielőtt átvették volna, a lakosság egyre jobban megszereti, gondozzák is és több kisebb javítást is elkezdtek.

„Jelentős hiányosság és azt gondolom, hogy idén, illetve jövőre valamennyire orvosolni lehet a problémát, hogy egy ilyen park fejlesztésénél, javításánál egy eredő van: a pénzforrás. Ha van pénze az önkormányzatnak, akkor sokkal gyorsabban haladnak a beruházások. Jelen esetben ez nem áll fent”

– mondta Szűcs Gábor, kitérve rá, terveik között szerepel egy papi földek 2 pályázat benyújtása, hogy forrást szerezzenek a további fejlesztésekre és bővítsék a terület funkcióit.

Ismertette, elképzeléseik szerint kávézót, cukrászdát, teniszpályát is létrehoznának, de szeretnék bevonni a magántőkét is és rendezvényházat is csinálnának, hogy minél több attraktív funkció kerüljön a papi földekre, ahová kondiparkot is telepítenének és már folynak a tárgyalások egy KRESZ-pálya építéséről is, melyet sérült gyermekek is használhatnak.

„Azt látom, hogy hónapról hónapra haladunk, hogy egy fokkal beljebb kerüljünk a cél eléréséhez”

– húzta alá Szűcs Gábor, aki kérdésre elmondta, nagy százalékban kiszáradtak azok a fák, melyeket korábban ültettek el az érdi lakosok.

„Disneyland volt a képen, a valóságban pedig kaptál egy fesztiválhelyszínt pottyantóssal”

– mondta a papi földekről Szűcs Gábor, kitérve rá, a pénz függvénye a területen zajló fejlesztések gyorsasága.

„Az a cél, hogy az aktív szabadidő eltöltésére alkalmas legyen ez a park, legyenek olyan funkciói, melyek szolgáltatási, vendéglátási és sport funkciókat látnak el. Jó lenne oda kimenni olvasni, sakkozni, futni, biciklizni, görkorcsolyázni vagy éppen kutyát sétáltatni”

– fogalmazott az alpolgármester, aki az Érd FM 101.3 interjújában beszélt továbbá Érdliget fejlesztéseiről is.

Hallgassa meg a beszélgetést!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email