irka_220515

Megelevenedő irkák

irka_220515

Megelevenedő irkák

Május 20-án tartja tavaszi szerzői estjét a Poly-Art alkotóközössége. Perger Antal történész mellett bemutatkozik egy virtuális tagjuk, Kerepesi Igor muzeológus is, Szlovákiából.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

„Idén az a koncepciónk, hogy egy virtuális és egy helyi tagot mutatunk be szerzői estjeinken. Virtuális tagnak azt nevezzük, aki nem Érden, illetve környékén, hanem távolabb lakik. Kerepesi Igor muzeológus verseket ír, az IRKÁ-ban több éve jelentetjük meg a költeményeit.  Ezen kívül rendszeresen publikál zenei folyóiratokban is” – mondta tudósítónknak Daróci Lajosné, az IRKA főszerkesztője, aki kérdésünkre hozzáfűzte azt is: sok virtuális tagja van a közösségüknek; Kerepesi Igorral most találkoznak először személyesen.

A szerzői estet május 20-án, pénteken, 17 órától rendezik a Szepes Gyula Művelődési Központban.  Kerepesi Igorral Kerényi Éva történész beszélget, Perger Antallal pedig – ő a másik bemutatkozó IRKA-tag – Ilka Gábor szobrászművész beszélget majd.

„Antit többször is bemutattuk már, de az ő tevékenysége olyan szerteágazó – történész is, aki nemcsak a szépirodalomban jeleskedik, hanem történelmi tárgyú írásai is vannak -, hogy úgy gondoltuk: érdemes újra meghívnunk őt” – jegyezte meg Daróci Lajosné.

A rendezvényen közreműködnek az IRKA és a KÉK tagjai, a zenéről Falus Gábor gondoskodik majd.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email