22_03_29_erdmost_nincskep

Zsombi végre hazatérhetett

22_03_29_erdmost_nincskep

Zsombi végre hazatérhetett

A leukémiás kisfiú számára a Szikra, illetve a Civil Licit szervezett gyűjtést még tavaly.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Zsombornak steril szobára és külön fürdőszobára volt szüksége, ezért szervezett számára gyűjtést a Szikra Egyesület és a Civil Licit (erről itt írtunk korábban). A gyűjtés sikeres volt, a kitűzött cél megvalósult, és a leukémiás kisfiú hazatérhetett otthonába.
Mindennapjaikról az édesanyja számolt be a Szikrának. Mint írta, Zsombor nehéz hónapokon van túl, transzplantáción esett át március legvégén. 28 napot töltöttek steril körülmények között. A 28. napon kiköltöztek egy elkülönítő szobába.
„A 29. napon megbeszéltük az orvossal hogy leveszik az infúziót, leállítják a tápszert és megpróbáljuk, hogy lemegyünk a Demeter házba. Első alkalommal csak 12 órától este 20 óráig lehetett lent, éjszakára vissza kellett mennünk az osztályra. Itt Zsombor megint elszomorodott és ismét sok pityergés következett. A 30. napon volt egy csontvelő-mintavétel. Ez eléggé megviselte az altatás és az utána következő hátfájdalom miatt,de szerencsére másnapra már rendeződött minden. Innentől egy hetet töltöttünk a Demeter házban. Zsombornak lényegesen jobb lett a kedve hogy nem a kórházi szobában kell lennie,szépen elindult az étvágya is. Mivel tudott enni, inni és az állapota is rendben volt, szóba került, hogy esetleg eljöhetnénk haza. Apa volt vele napközben, én jártam haza takarítani hogy minden megfelelő legyen, mire hazaengedik. A sejtek olyan szépen elindultak felfele, hogy nem látták akadályát a haza jövetelnek, és ami még fontos szerepet játszott az orvosok döntésében, hogy 1 órán belül be tudunk érni, ha bármi gond adódna. Május 2-án 43 nap után hazajöhettünk a kórházból. A kórházban eltöltött napok alatt itthon épült Zsombi számára a szobája és a külön fürdőszoba, illetve a lakóterek egybenyitása is megtörtént.  Köszönjük mindenkinek aki segít/segített minket ebben a nagyon nehéz időszakban.”

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email