szikra_zsombi

Zsombi végre hazatérhetett

A leukémiás kisfiú számára a Szikra, illetve a Civil Licit szervezett gyűjtést még tavaly.
Zsombornak steril szobára és külön fürdőszobára volt szüksége, ezért szervezett számára gyűjtést a Szikra Egyesület és a Civil Licit (erről itt írtunk korábban). A gyűjtés sikeres volt, a kitűzött cél megvalósult, és a leukémiás kisfiú hazatérhetett otthonába.
Mindennapjaikról az édesanyja számolt be a Szikrának. Mint írta, Zsombor nehéz hónapokon van túl, transzplantáción esett át március legvégén. 28 napot töltöttek steril körülmények között. A 28. napon kiköltöztek egy elkülönítő szobába.
“A 29. napon megbeszéltük az orvossal hogy leveszik az infúziót, leállítják a tápszert és megpróbáljuk, hogy lemegyünk a Demeter házba. Első alkalommal csak 12 órától este 20 óráig lehetett lent, éjszakára vissza kellett mennünk az osztályra. Itt Zsombor megint elszomorodott és ismét sok pityergés következett. A 30. napon volt egy csontvelő-mintavétel. Ez eléggé megviselte az altatás és az utána következő hátfájdalom miatt,de szerencsére másnapra már rendeződött minden. Innentől egy hetet töltöttünk a Demeter házban. Zsombornak lényegesen jobb lett a kedve hogy nem a kórházi szobában kell lennie,szépen elindult az étvágya is. Mivel tudott enni, inni és az állapota is rendben volt, szóba került, hogy esetleg eljöhetnénk haza. Apa volt vele napközben, én jártam haza takarítani hogy minden megfelelő legyen, mire hazaengedik. A sejtek olyan szépen elindultak felfele, hogy nem látták akadályát a haza jövetelnek, és ami még fontos szerepet játszott az orvosok döntésében, hogy 1 órán belül be tudunk érni, ha bármi gond adódna. Május 2-án 43 nap után hazajöhettünk a kórházból. A kórházban eltöltött napok alatt itthon épült Zsombi számára a szobája és a külön fürdőszoba, illetve a lakóterek egybenyitása is megtörtént.  Köszönjük mindenkinek aki segít/segített minket ebben a nagyon nehéz időszakban.”

További cikkeink

A Határtalanul Program keretében tölthetett négy napot Erdélyben az Érdligeti Általános Iskola hatvanhat diákja és hat pedagógusa. Az intézmény 4,3 millió forintot nyert el a

További cikkeink

A szakértők szerint augusztus közepe lehet a legnehezebb időszak a hazai üzemanyag-ellátásban, de egyes érdi kutakon már kedden sem lehetett kapni 95-ös benzint.

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Az érdi önkormányzat a helyi ipartestülettel együttműködve két ingyenes előadást szervez mindazok számára, akik

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email