klimadij_ok

Tudatos vásárlás, tudatos táplálkozás

klimadij_ok

Tudatos vásárlás, tudatos táplálkozás

Hetente többször is vásárolunk, de előfordul, hogy akár minden nap veszünk valami apróságot. Gondolj bele, hogy minden egyes vásárlással választasz.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Legyünk tudatosak a választás során, hiszen a pénzünkkel szavazunk az adott termékhez kapcsolódó értékrendre. Fontos, hogy tudatosítsuk magunkban a vásárlásunkkal a jövő generációt támogathatjuk, egy olyan értékrendet, amely képes fenntarthatóan megőrizni a környezetünket. Érden szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen több termelői bolt, csomagolásmentes üzlet és bevásárlóközösség is segít nekünk a választásban. Van alternatívánk itt helyben, megtehetjük tehát, hogy a legközelebbi vásárlásunk alkalmával alaposan átgondoljuk, hogy szeretnénk-e a választott termék által képviselt értéket támogatni.

Minden egyes vásárlással, amikor csomagolásmentes vagy helyi termelőtől származó terméket választunk, egy tisztább jövő felé teszünk lépést. Támogatjuk a helyi kistermelőket, és elindulhatunk egy hulladékmentesebb jövő irányba is.

A zöld.ÉRD.hu oldalon hamarosan bemutatjuk a helyi termelői és csomagolásmentes boltokat, valamint a bevásárlóközösséget is!

Hogyan lehetsz tudatos vásárló? (hasznos tanácsokat találsz a tudatosvasarlo. hu oldalon)

  • Ne engedj a reklámok csábításának, ne legyél könnyen befolyásolható •Nézd meg alaposan a termék leírását, amit meg szeretnél vásárolni, tájékozódj az alapanyagokról és a termék előállításának menetéről, a származási helyéről
  • Gondold át alaposan, valóban szükséged van-e arra a termékre
  • Ne cserélj le mindent azonnal, gondold át, hogy nem tudod-e megjavítani vagy elajándékozni, esetleg más dologra hasznosítani az adott terméket
  • Válassz hulladékmentes megoldást, mondj nemet a csomagolásra, mindig legyen nálad bevásárlószatyor
  • Válassz helyi termékeket
  • Keress hasonlóan gondolkodó csoportokat, tájékozódj a lehetőségeidről

Híreink: Az első érdi Klímahét keretében 6 érdi iskola diákjai látogattak el hozzánk a Magyar Földrajzi Múzeum udvarán felállított Klímasátorba, ahol játékos foglalkozások és beszélgetések keretében ismerkedtek meg a klímaváltozás következményeivel, valamint izgalmas ötleteket, javaslatokat fogalmaztak meg azzal kapcsolatban, hogy mit tehetünk mi, hogy változtassunk a szemléletünkön, életmódunkon.

Nem állunk meg, a Klímasátor-rendezvények folytatódnak májusban is, a városi rendezvények mellett ellátogatunk még több iskolába.

A Klímavédelmi programsorozat keretében meghirdetett Klímadíj ötletpályázat határidejét meghosszabbítottuk, tovább keressük a legzöldebb érdieket! A beadás határideje május 13.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email