SAMSUNG CAMERA PICTURES

„Egy erdész vallomása az erdőről – ecsettel”

SAMSUNG CAMERA PICTURES

„Egy erdész vallomása az erdőről – ecsettel”

Megnyílt Dr. Kovács Mátyás kiállítása a Szociális Gondozó Központban, ahol ezúttal erdőkről és tájakról készült alkotásokat tekinthetünk meg.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A kilencedik kiállítás nyílt meg a Szociális Gondozó Központ Topoly utcai intézményében május 5-én, ahol ezúttal Dr. Kovács Mátyás okleveles erdőmérnök alkotásait tekinthetjük meg.

Mint az Érd Tv-nek elmondta, már gyermekkorában megismerkedett a művészkedéssel és a fafaragással és hamar az erdők, tájak szerelmese lett, majd a Soproni Erdészeti és Faipari Egyetemen erdőtervezőként végzett az erdőmérnöki karon, ezt követően pedig egy természet- és tájvédelmi szakot is elvégzett, amellett, hogy festés és fafaragás iránti szenvedélye sem csitult.

Elmondta azt is, Érddel a Képzőművészek Érdi Közösségén (KÉK) keresztül került kapcsolatba, melynek 2017 óta tagja.

Olajfestményeinek központjában – harminchat évi hivatásos természetvédelmi tevékenységből fakadóan – többségében a tájak, erdők állnak.

A Szociális Gondozó Központban látható kiállítás műveinek nagy része a Vértesben készült, de a Pilisből, a Börzsönyből, a Duna-partról, holtágakról, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből és a Kőrös-Maros Nemzeti Parkból is láthatunk olajfestményeket.

A kiállítás 2022. május 31-ig tekinthető meg szerdánként 17 és 19 óra között (2030 Érd, Topoly utca 2., Szociális Gondozó Központ).

kiemelt kép: Ádám Katalin

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email