SAMSUNG CAMERA PICTURES

„Egy erdész vallomása az erdőről – ecsettel”

Megnyílt Dr. Kovács Mátyás kiállítása a Szociális Gondozó Központban, ahol ezúttal erdőkről és tájakról készült alkotásokat tekinthetünk meg.

A kilencedik kiállítás nyílt meg a Szociális Gondozó Központ Topoly utcai intézményében május 5-én, ahol ezúttal Dr. Kovács Mátyás okleveles erdőmérnök alkotásait tekinthetjük meg.

Mint az Érd Tv-nek elmondta, már gyermekkorában megismerkedett a művészkedéssel és a fafaragással és hamar az erdők, tájak szerelmese lett, majd a Soproni Erdészeti és Faipari Egyetemen erdőtervezőként végzett az erdőmérnöki karon, ezt követően pedig egy természet- és tájvédelmi szakot is elvégzett, amellett, hogy festés és fafaragás iránti szenvedélye sem csitult.

Elmondta azt is, Érddel a Képzőművészek Érdi Közösségén (KÉK) keresztül került kapcsolatba, melynek 2017 óta tagja.

Olajfestményeinek központjában – harminchat évi hivatásos természetvédelmi tevékenységből fakadóan – többségében a tájak, erdők állnak.

A Szociális Gondozó Központban látható kiállítás műveinek nagy része a Vértesben készült, de a Pilisből, a Börzsönyből, a Duna-partról, holtágakról, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből és a Kőrös-Maros Nemzeti Parkból is láthatunk olajfestményeket.

A kiállítás 2022. május 31-ig tekinthető meg szerdánként 17 és 19 óra között (2030 Érd, Topoly utca 2., Szociális Gondozó Központ).

kiemelt kép: Ádám Katalin

További cikkeink

További cikkeink

Finn módszerrel ellenőrizték az autósokat, azaz mindenkit félreállítottak a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai. A
Május 22-én, vasárnap délután ismét több száz jól öltözött motoros száll nyeregbe, hogy részt

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email