csornainé

A képviselőség 24 órás szolgálat

csornainé

A képviselőség 24 órás szolgálat

Csornainé Romhányi Judit, a 10. számú választókerület képviselője értékelte az elmúlt időszakot az Érd TV Párbeszéd című műsorában. Elsősorban az aszfaltozás, a vízelvezetés és a forgalomcsillapítás került szóba.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csornainé Romhányi Judit elmondta, hogy az előző ciklusban is képviselő volt, akkor még csak listás, 2019-ben azonban megnyerte a 10. választókerületet, ahol egyébként lakik, és ez így már egészen más munka, mint a korábbi volt. Szeret közel kerülni a lakossághoz, sokat beszélget velük, persze a pandémia ennek határokat szabott.

„Sokan fordulnak hozzám, és igyekszem 24 órán belül válaszolni mindenkinek, de a telefonokat hétvégén és este 10-kor is fogadom, a képviselőség ugyanis 24 órás szolgálatot jelent.”

A 10. körzet elsősorban kertes, családi házas övezet, dimbes-dombos területekkel, ahol ráadásul sok a murvás út. A képviselő tapasztalata az, hogy az útviszonyok okozzák a legnagyobb gondot, ugyanis csak a főutak aszfaltozottak.

„Esőzéskor a víz viszi a murvát és a sarat, ha nincs eső, akkor pedig borzasztóan porzik. Az elmúlt időszakban sok esetben azonnal intézkedésre volt szükség.”

Ebben a választókerületben az Akácfa és a Venyige utca kapott új aszfaltburkolatot. Ezek igen lejtős utcák, és az esők miatt olyan kátyúk alakultak ki, hogy gyakorlatilag nem lehetett rajtuk autóval közlekedni. A Badacsonyi utca egyik része – ami a 8. választókerülethez tartozik – már elkészült, a 10. körzetben ennek a folytatása is hamarosan megvalósulhat. Csornainé Romhányi Judit kitért arra is, hogy a vízelvezetési problémákra pillanatnyilag a szikkasztóárkok jelentenek megoldást, ám hosszú távon csak a komplett vízelvezetési rendszer jöhet szóba.
Az elmúlt időszakban forgalomcsillapításra is sor került a képviselő asszony körzetében.

„Ahol aszfaltozás történik, ott a lakosság egy darabig nagyon örül, aztán rájönnek, hogy a murvás utakról átterelődik a forgalom az aszfaltos utakra. Az Alsóvölgyi és a Felsővölgyi útnak is ez volt a problémája hosszú évek óta, és már listás képviselőként is rengeteg megkeresést kaptam emiatt.”

A 30-as tábla nem hozott megoldást, a virágládák kihelyezése azonban részleges eredményt jelent. A ládákat azonban gyakran összetörték,
nekimentek, vagy épp odébb tolták 4-5 méterrel. A fekvőrendőrök azonban az Alsóvölgyi úton valóban beváltak, ezek közül is a
műanyag a leginkább megfelelő, nem pedig az épített.
Szó esett Csornainé Romhányi Juditnak a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnökekénvégzett munkásságáról is. Kiemelte, hogy figyelemmel kíséri a Szociális Gondozó Központ fejlődését is, mint mondta, azok az idős gondozottak, akik átkerültek a régi épületből, nagyon elégedettek. Említést tett arról is, hogy a bizottság hosszabbítja meg az orvososok ötévente lejáró praxisát is, és nagyon örül
annak, hogy Érden maradnak.

forrás: Szabó Réka - Érdi Újság

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email