22_03_29_erdmost_nincskep

Ukrán-marokkói házaspár telepedett le Érden

22_03_29_erdmost_nincskep

Ukrán-marokkói házaspár telepedett le Érden

Jelenleg 36 fő száll meg a Szociális Gondozó Központ Topoly utcai intézményében, mivel húsvét előtt több ukrán menekültnek sikerül átmeneti vagy végleges elhelyezést biztosítani.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bereiné Petrik Mária, intézményvezető az ÉRD FM 101.3 hírműsorát, a Zónázót tájékoztatta arról, hogy a háború kitörése óta közel 150 ukrajnai menekültnek biztosítottak átmeneti szállást a Topoly utcai idősek otthonában, ahol jelenleg 36-an tartozkódnak. Még az ünnepek előtt sikerült 11 afrikai orvostanhallgatót a SOTE kollégiumába átköltöztetni, akik ott kétágyas szobákban, komfortosabb körülmények között kapnak sgítséget a további tanulmányaikhoz.

Egy ukran-marokkói házaspár pedig egy érdi albérletbe költözött, mert a családfő helyben kapott munkát, ők vasárnap költöztek ki. Sokan indultak tovább Németországba és a náluk született baba és családja pedig visszament Ukrajnába.

A húsvét a körülményekhez képest vidáman és családiasan telt, volt ünnepi ebéd és a gyerekeknek csokoládé is, amit az idősek otthona udvarán dugtak el a szociális munkások, így okozva vidám és kellemes perceket az Érden tartozkodó ukrán gyerekeknek.

Bereiné Petrik Mária elmondta, hogy továbbra is várnak adományokat a Szociális Gondozó Központban, leginkább mosószerre, tisztálkodási eszközökre, tisztítószerekre, tartós élelmiszerre, zöldségre és gyümölcsre lenne szükségük.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email