giro

Útlezárások a Giro d’Italia miatt

giro

Útlezárások a Giro d’Italia miatt

Városunkat is érinti a május 6-i nagy nemzetközi kerékpárosverseny, a Giro d’Italia magyarországi szakasza, amely komoly bemutatkozási lehetőséget ad Érdnek, hiszen a világ közel 160 országában, több mint 800 millióan követik majd a napi öt órás televíziós közvetítést.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egy ekkora verseny útlezárásokkal is jár, amelyeket érdemes figyelni május első péntekén (2022. május 6.):

–        6-os (Budapestre vezető) főúton közelítik meg Érdet a versenyzők;

–        az Érd tábla előtt a Nagytétényi úti körforgalomnál felterelik a mezőnyt az M6-os autópályára;

–        a Mihályitelepnél a Tolmács utca végén található körforgalomnál a 7-es (Tárnokra vezető) főútra terelik a versenyzőket, akik itt Tárnok felé elhagyják városunk területét;

–        ezeket az utakat (6-os, M6-os érintett szakasza, 7-es) a tervek szerint 10:50 és 13.30 között lezárja a rendőrség és a szervezők (a kormány égisze alá tartozó Nemzeti Sportügynökség)

Köszönhetően annak, hogy a versenyzők felhajtanak az autópályára, az útlezárások – néhány útszakasz kivételével – alig érintenek érdi belterületi utakat. Ugyanakkor az autópályaszakasz, a két főút ideiglenes lezárása miatt óvatosságra intünk minden ingázót, arra autózót: május 6-án, pénteken 10:50 és 13.30 között gondoskodjanak alternatív útvonalról, hogy ne okozzanak torlódásokat, illetve önmaguknak kellemetlenséget!

Az érintett érdi utak tehát 10:50 és 13.30 között:

–        a Tolmács utcai körforgalom;

–        a Szajkó utca vége;

–        a Fehérvári út 7-es útra kivezető szakasza.

Részletes információkat az útvonalról és az útlezárásokról itt talál: https://www.girohungary2022.hu/utvonal/lezarasok/

A helikopteres és a drónos közvetítésnek köszönhetően nemcsak a verseny, az útvonal melletti nevezetességek kerülnek bemutatásra, hanem külön felvételek készülnek a Magyar Földrajzi Múzeumról, a minaretről, a Pincesorról és a Beliczay-szigetről. Érd önkormányzata külön installációval készül a versenyre a 6-os út végén található körforgalomban.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email