22_03_29_erdmost_nincskep

Csatornaellenőrzések indulnak Diósdon

22_03_29_erdmost_nincskep

Csatornaellenőrzések indulnak Diósdon

Az ÉTCS és Diósd önkormányzata fokozott ellenőrzést hajt végre, hogy a lakosok nem vezetik-e a csapadékot a szennyvízelvezető hálózatba.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Diósd szennyvízelvezető rendszerét az  Érd és Térsége Csatorna-szolgáltató Kft. üzemelteti, a szennyvíztisztító telepre a Nádas utca és a Gyár utca sarkán levő átemelőn keresztül kerül a szennyvíz. A csapadékvizet azért tilos szennyvízcsatornába vezetni, mert a hálózat műszaki paramétereit a várható szennyvíz, és nem a csapadék mennyisége alapján határozták meg – hangsúlyozza közösségi oldalán Spéth Géza polgármester, hozzátéve:  esős időben a csapadékvíz mennyisége sokszorosan meghaladja a szennyvíztisztító telep, illetve a szennyvízátemelő kapacitását.

A szennyvíztisztító telep technológiáját egy ilyen vízterhelés tönkreteszi, a szennyvízátemelő telep esetében pedig (a vízterheléshez képest alacsony átemelőkapacitás miatt) visszaduzzasztás alakul ki, a szennyvíz elönti a betápláló vezeték körüli területet, így vagyoni károkat okoz.

A tavalyi évben is volt több olyan csapadékos időszak, amikor az átemelő körül kiöntött a szennyvíz.

Számos ingatlantulajdonos vezeti be a csapadékvizet a szennyvízbe, ami folyamatosan jelentkező problémát okoz, ezért a közműüzemeltető és az önkormányzat ellenőrzéseket végez az illegális bevezetések felderítése érdekében.

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a saját ingatlanán belül mindenki vizsgálja felül a csapadékvíz elvezetését (készen vásárolt lakások esetén az ingatlantulajdonos lehet, hogy nem is tud róla, hogy az építési vállalkozó milyen megoldást alakított ki), és ha az szabálytalan, akkor haladéktalanul alakítsa át, és szüntesse meg a csapadékvíz szennyvízcsatornába történő bevezetését – zárja szavait Spéth Géza.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email