22_03_29_erdmost_nincskep

Bukta a lakást és az előleg felét egy érdi férfi

22_03_29_erdmost_nincskep

Bukta a lakást és az előleg felét egy érdi férfi

Nyomott áron hirdetett lakásra fizette be az előleget egy érdi férfi egy évvel ezelőtt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Blikk azt írja, a férfi nem tudta megszerezni a kiszemelt lakást, a befizetett előleg egy részét pedig a mai napig nem kapta vissza.
– A fiam egy hirdetési oldalon figyelt fel arra, hogy a piaci ár alatt kínálnak ingatlanokat, igaz, fotó nélkül – vágott bele a történetébe Gruber Zoltán. – Amikor telefonáltunk, egy bizonyos M. Szilvia elmondta, hogy a lakások tulajdonosai nem tudják fizetni a hitelt. Emiatt az ingatlanok tulajdoni lapjain szerepel a bank jelzálogjoga és egy faktor cég követelése.

Az ingatlanokat kínáló R. László a férfi szerint tavaly februárban azt mondta, ha megkötik a szerződést, felveszik a kapcsolatot a bankkal, és engedményezési eljárás keretén belül a bank a követelését eladják a fiatalembernek, aki így hozzájuthat az ingatlanhoz. Mindehhez azonban alá kell írnia egy titoktartási szerződést, és nem veheti fel a kapcsolatot az ingatlan tulajdonosával sem. Gruber fia belement ebbe. Hasonló történetet más szereplőkkel nemrég osztottunk meg olvasóinkkal.

A fiatalembernek végül egy 16 millió forintért kínált százhalombattai panellakás tetszett meg.

– A tulajjal ugyan nem beszélhetett, de elment megnézni a szalagházat az Erkel Ferenc sétányon, tetszett neki a környék, és a 16 millió forintos ár – magyarázta Gruber Zoltán, akinek fia ezután 1,6 millió forintot tett le, felét készpénzben, felét ügyvédi letétbe adta.

Az ekkor megkötött szerződés szerint 2021. október 16-ig megkapta volna a lakást, ám nem így lett, ezért a megállapodás semmissé vált.

– A fiam ezután kereste fel a tulajt, aki nem tudott arról, hogy árulják a lakást, amit ő egyébként az előző tulaj tartozását rendezve szerzett meg. A szerződést kötő ügyvédnek jeleztük, hogy R. László szerintünk csalt, és kérjük vissza a 800 ezer forint készpénzt.

Apa és fia 2021. december 7-én tettek feljelentést.

– Kértem a rendőröktől, hogy az ingatlanosok, az ügyvéd és a velük együttműködő pénzügyi zrt. telefonhívásainak lekéréseivel és levelezésük áttekintésével vizsgálják meg, hogy vannak-e még más sértettek is – mesélte Gruber a Blikknek. A férfi csinált egy Facebook-csoportot, és azt mondja, ott egyre több megkárosított ember jelentkezett. Így derült ki, hogy a rendőrség már 2018 szeptembere óta nyomoz a társaság ügyködése miatt.

– Mivel három és fél éve folyik az ügy, számomra érthetetlen, hogy miért hagyták a rendőrök, hogy folyamatosan menjen az emberek átverése – hitetlenkedett Zoltán.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Blikk-kel azt közölte, két gyanúsítottja van az ügynek, illetve eddig 16 sértettje. Arra, hogy miért folyik még mindig a nyomozás, azt mondták, sok megkeresést küldtek hitelintézeteknek és végrehajtásokat kezelő cégeknek, valamint tanúkat hallgattak ki, a beérkező adatok, információk kielemzése pedig időt vett igénybe.

A Gruber Zoltánék által feljelentett R. László cáfolta, hogy nem tudnák ingatlanhoz juttatni az ügyfeleiket.

– Nagyon sok sikeres átadásunk volt, most is folynak az ingatlan értékesítések, de hogy az embereknek az árverési moratórium miatt várniuk kell a lakások megszerzésére, nem a mi hibánk, és ezt általában tudomásul is veszik – közölte lapunkkal R. László, hozzátéve, a rendőrség még nem kereste őket.

Forrás: Blikk

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email