IMG_20220408_110411

Megmutatták, hogyan meneküljünk, ha nagy a baj

IMG_20220408_110411

Megmutatták, hogyan meneküljünk, ha nagy a baj

Ötödik alkalommal szervezett a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Érdi Kirendeltsége, az Érdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság, az Érdi Rendőrkapitányság, valamint helyi és Pest megyei társszervek és Érd önkormányzata, az Érdi Tankerülettel közösen kiürítési gyakorlatot az Érd Arénában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A gyakorlat ötlete onnan született, hogy 2011-ben a West-Balkán nevű budapesti szórakozóhely több embert fogadott be, mint amennyire engedélye volt, majd amikor elterjedt odabent, hogy valakit megkéseltek, elszabadult a pokol, a pánik miatt pedig három lány meghalt.

A szerencsétlenséget az okozta, hogy a West-Balkán több embert fogadott be, mint amennyire engedélye volt. Ugyan a több emeletet is magába foglaló, tágas terekkel rendelkező szórakozóhely akár ötezres létszámot is simán elbírt volna, a kiürítést biztonságosan csak nagyjából 1500 fővel lehetett volna végrehajtani. Ezzel szemben azon az éjszakán az ott bulizók száma ennek duplája volt.

Éjjel 11 körül pánikhangulat tört ki a bulizók között: elterjedt, hogy valakit megkéseltek. A rémhír hatására a benn tartózkodók egyszerre menekülni kezdtek, ami miatt többen megsérültek. A három áldozat is ekkor veszítette életét: gyakorlatilag agyonnyomta őket a tömeg.

Az érdi rendezvény célja az volt ezúttal is, hogy az ide látogató gyermekek és kísérőik számára tartalmas ismeretterjesztéssel szolgáljon, betekintést engedve a magyar rendvédelmi és mentőegységek áldozatos munkájába. Az évről-évre bővülő és egyre színesebb esemény célja volt továbbá megmutatni, hogyan történik egy tömegrendezvény biztonságos lebonyolítása és veszélyhelyzet esetén biztonságos kimenekítése.

Fotók: Gárdos Attia

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email