22_03_29_erdmost_nincskep

Kigyulladt egy mozdony Budafokon

22_03_29_erdmost_nincskep

Kigyulladt egy mozdony Budafokon

Meghibásodott a Tapolcáról Budapestre tartó sebesvonat mozdonya Nagytétény és Kelenföld állomások között, amely miatt a vonat egy vágányon akadályozza a forgalmat, ezért a menetidő 10-30 perccel növekedhet - tudatta a MÁV honlapján.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az eset miatt a Budapest – Székesfehérvár vonalon közlekedő vonatok menetideje 10-20, esetenként 20-30 perccel növekedhet, de nem közlekedik a Martonvásárról a Déli pályaudvarra 15.48-kor és 16.48-kor, illetve a Déliből Martonvásárra 15.40-kor és 16.40-kor induló Z30-as zónázó vonat sem.

A Katasztrófavédelem arról tájékoztatott, a mozdonyban keletkezett tűz Budapest XXII. kerületében, Budafokon, a Városház téri vasúti megállónál. Az utasok a fővárosi hivatásos tűzoltókk kiérkezése előtt leszálltak a vonatról, a szakemberek pedig áramtalanítják az égő mozdony körüli felsővezetékeket és csak ezután kezdik az oltást.

FRISSÍTÉS (16.07): a Katasztrófavédelem VÉSZ alkalmazása azt írja, a tűzoltók megfékezték a mozdonytüzet, melyet a mozdony transzformátora okozott. A rajok a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, a mozdonyban keletkezett tüzet porsugarakkal fékezték meg. A munkálatok idejére a megállót kiürítették és lezárták. Az egységek átvizsgálják és átszellőztetik a vonatot.

FRISSÍTÉS: A Katasztrófavédelem 15.30-kor leállította a vonatforgalmat Kelenföld és Nagytétény között.

A Budapest-Székesfehérvár és a Budapest-Pusztaszabolcs vonalakon az eljutási idő 60-90 perccel, esetenként ennél nagyobb mértékben is megnövekedhet. A délutáni és esti órákban kimaradó járatokra kell számítani a székesfehérvári, a pusztaszabolcsi és csatlakozó vonalakon.

Budapest–Kelenföld és Érd között pótlóbuszok közlekednek. (Kelenföld állomás melletti Etele térről, az 58-as busz megállójából indulnak.)

Az előre megváltott vasúti menetjegyeket és bérleteket elfogadják a Volánbusz járatain Budapest-Kelenföld és Érd között. Valamint a BKK 33-as autóbuszán a teljes viszonylaton, továbbá a 133E járatán Nagytétény, Erdélyi utca és az Astoria M között.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email