akrobatikustorna_etc_baloghmate_toplernatasa_220405_2

Akrobatikus torna: négy éremmel folytatódtak a pontszerző versenyek

akrobatikustorna_etc_baloghmate_toplernatasa_220405_2

Akrobatikus torna: négy éremmel folytatódtak a pontszerző versenyek

Bár sérülés miatt Sárdi Borbála, Bednarik Léna és Jedzinák Bernadett nem tudott részt venni, az Érdi Torna Club öt egysége két-két arany- és ezüstérmet, illetve egy nüánsz miatt egy negyedik helyet ért el a szezon második pontszerző versenyén, a gödöllői Grasi Kupán.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az ÉTC gyermek hármasából Sárdi Borbála eltörte az ujját, amely miatt Bednarik Lénával és Jedzinák Bernadettel alkotott gyermek hármasuk nem tudott indulni az idény második pontszerző versenyén, a Grasi Kupán, így vélhetően az országos döntőbe sem tudja kvalifikálni magát.

Ennek ellenére az első versenyhez, a Balance Kupához hasonlóan ezúttal is öt egységet indított a klub, hiszen Biksi Lili, Mezei Boglárka és Katona Flóra hármasa már készen állt a serdülő hármasok megméretéseire.

Baloghné Papp Ildikó, az ÉTC szakosztályvezetője lapunknak ismertette, a nyitóversenyhez képest már a többi egyesület is nagyobb létszámmal vett részt Gödöllőn, így a különböző korosztályokban is élesebbé vált a verseny.

Az érdiek azonban a kiélezett küzdelem ellenére is jól teljesítettek, hiszen Balogh Máté és Töpler Natasa a 11-16-os korosztályban, Biksi Lili, Mezei Boglárka és Katona Flóra hármasa pedig a serdülőknél lett aranyérmes, miközben Katona Lilla és Kozma Dorottya serdülő párosa, illetve Verbinyecz Dániel és Aranyosi Zselyke youth vegyespárosa ezüstérmet szerzett.

Az ötödik érdi egység, Tóth Enikő, Csurgai Jázmin és Kovács Csenge hármasa bár kiváló gyakorlatot mutatott be a gyermek hármasoknál, egy bugyibecsúszás miatt kapott félpontos levonást, amely miatt az elsőről a negyedik helyre csúszott vissza.

„Nagyon szép gyakorlatot mutattak be, a legmagasabb technikai pontszámot kapták, de egy bugyibecsúszás miatt levontak fél pontot, amely miatt a negyedik helyre szorultak. Ha ez nincs, akkor elsők”

– számolt be róla lapunknak Baloghné Papp Ildikó, aki Töpler Natasáék aranyérmével kapcsolatban kiemelte, hogy sosem szereztek még ilyen magas pontszámot. A legújabb egység, Biksi Lili, Mezei Boglárka és Katona Flóra hármasának gyakorlata a szakosztályvezető szerint bár még korántsem állt össze teljesen, de látszott, hogy az ellenfelek is még finomhangolják a koreográfiákat.

Baloghné Papp Ildikó beszélt arról is, hogy Balogh Máté és Töpler Natasa párosának mindkét tagja sokat nyúlt az elmúlt időszakban, de Máté erősített is, hogy társát elbírja és szépen megtartsa.

„Most nagyon sokat számít, hogy ideális a magasságkülönbség köztük, illetve azzal, hogy erősödött is, könnyebben tudja tartani és dobálni is”

– jegyezte meg Baloghné Papp Ildikó.

A szakosztályvezető a folytatással kapcsolatban ismertette, a héten dől el, hogy megtartják-e a Budapest Bajnokságot és ha igen, mikor, de május 22-én biztosan megrendezik a Fradi Kupát, amely után már az országos bajnoki döntőt rendezik meg.

Az Érdi Torna Club eredményei a Grasi Kupán, Gödöllő
gyermek hármas: 
Tóth Enikő–Csurgai Jázmin–Kovács Csenge 4. hely
serdülő páros: Katona Lilla–Kozma Dorottya 2. hely
serdülő hármas: Biksi Lili–Mezei Boglárka–Katona Flóra 1. hely
youth vegyespáros: Verbinyecz Dániel–Aranyosi Zselyke 2. hely
11-16 age group vegyespáros: Balogh Máté–Töpler Natasa 1. hely

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email