22_03_29_erdmost_nincskep

Tollaslabda: szép emlékekkel és érmekkel zárult az utolsó up-ob

Kis-Kasza Miklós Vetor Tányával vegyespárosban aranyérmes, csapattársával, Ágai Zsomborral fiú párosban ezüstérmes lett a hétvégén Cegléden rendezett U19-es tollaslabda országos bajnokságon.

Az Érdi VSE két tollaslabdázója, Ágai Zsombor és Kis-Kasza Miklós pályafutásuk utolsó korosztályos országos bajnokságán ragadtak ütőt hétvégén Cegléden. Az U19-es ob-n bár mindketten elindultak egyéniben is, elsősorban a párosokra koncentráltak, amik jól is sikerültek.

Kis-Kasza Miklós vegyespárosban Vetor Tányával a negyeddöntőben kezdte a küzdelmeket, ahol előbb Tóth Barnabás és Torba Katica kettősét három játszmában, aztán az elődöntőben Nagy Eszter és Nagy Dániel párosát kétszettes győzelemmel búcsúztatta. A fináléban pedig tovább remekeltek és 21:13, 21:9-re győzték le Orosz Tekla Anna és Csernyánszki Balázs párosát, így aranyérmet ünnepelhettek.

Ágai Zsombor Tóth-Kuthy Kingával bár Fánczi Jakabot és Szalai Kíra Leilát még simán legyőzte, de a negyeddöntőben vereséget szenvedett Kígyós Keán és Vetor Nikol párosától, így a legjobb nyolc között búcsúztak.

Ágai és Kis-Kasza fiú párosa Kollár Tamás és Nagy Dániel kétszettes legyőzésével kezdte az egynemű kettősök küzdelmeit, aztán Nagy Sámuel és Palkovics Péter párosa sem jelentett akadályt, de a döntőben öldöklő küzdelemben bár szettelőnyben volt az érdi páros, végül 2:1-re kikapott Tóth Kristóf és Horváth Csanád párosától, így ebben a kategóriában ezüstérmesek lettek az érdiek.

„Miki és Zsombor is az utolsó utánpótlás magyar bajnokságán van túl. Egy arany- és egy ezüstéremmel zártak. Mindkettejüknek fontos volt a jó játék, hiszen ez a verseny sokat számít az augusztusi utánpótlás Európa-bajnokságon való részvételben. Miki a vegyespárost viszonylag simán megnyerte. Részemről a döntő volt az elvárás, de titkon két aranyéremnek örültem volna a legjobban. Ebből egyet sikerült szerezni és a fiú páros sem volt messze ettől. Talán az első szett fölényes győzelme után a fiúk kiengedtek és a harmadik szettre már nem tudtak koncentrálni. Sajnáltam ezt a vereséget, de nincs ok a szomorkodásra”

– értékelt Kőrösi Ágnes, az Érdi VSE játékos-edzője, Ágai Zsombor és Kis-Kasza Miklós trénere.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email