220403_SCSopron_ErdiVSE_13

Foci: idegenben győzte le mumusát az Érdi VSE

220403_SCSopron_ErdiVSE_13

Foci: idegenben győzte le mumusát az Érdi VSE

Az első féidőben remekelt és Szabó Richárd góljával, majd az általa kiharcolt és a Gera Dávid által értékesített tizenegyessel a szünetben 2-0-ra vezetett, majd visszafogott második félidő után nyert 2-1-re az SC Sopron vendégeként az Érdi VSE az NB III Nyugati csoportjának 28. fordulójában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Jól kezdett és már első lehetőségét gólra váltotta az SC Sopron vendégeként az Érdi VSE, amikor a negyedik percben egy szép keresztlabda után a bombaformában lévő Szabó Richárd lőtte ki a soproni kapu hosszú sarkát (0–1), de a korai előny után sem állt le és már az első félidőben lezárhatta volna a lényegi kérdéseket Limperger Zsolt együttese.

A vendég érdiek ugyanis a folytatásban Szabó újabb lehetősége mellett Pallagi Botond szabadrúgásával kapufáig is jutottak, majd a játékrész derekán a Szabó Richárd buktatásáért megítélt tizenegyest Gera Dávid értékesítette, megduplázva az érdiek előnyét.

A fordulás után azonban kicsit visszábbvett az iramból a vendégcsapat és bár az SC Sopron egyre többet birtokolta a labdát, de az érdi kapura nem okozott veszélyt, miközben a túloldalon Gera Dávidék elsősorban gyors támadások után próbálták növelni a különbséget.

Aztán a hajrában mégis szépített a házigazda, amikor a hosszabbításban egy belöbbölt labdát a menteni igyekvő Csiszár Zoltán csúsztatott éppen a hazai támadó, Kocsis Ármin elé, aki Kertész Ferenc felett bár a kapuba emelt, ez csak szépségtapasznak volt jó a 2-1-es vereséget szenvedő Sopronnak.

“Tudtuk, hogy nehéz helyzetben van a Sopron, amit átérzünk, de nekünk támadólag kellett fellépnünk és ez jól működött az első félidőben, volt egy kapufánk is és még több lehetőségünk, szóval az első félidőből ki tudunk indulni, de a másodikban már pontatlanabbak voltunk, az utolsó passzok már nem úgy jöttek, ahogy terveztük. Tudtuk, hogy az ellenfél elég agresszív focit játszik, de tudjuk, hogy miért. Nagyon fontos volt nekünk a három pont a múlt heti fiaskó után, de innentől kezdve már a Pápára koncentrálunk”

– fogalmazott Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

“Nagyon gyengén játszottunk a második félidőben is, az elsőben jobban játszottunk annak ellenére, hogy az Érd teljesen megérdemelten vezetett két góllal, viszont fejlődtünk a múlt héthez képest, mert akkor egy perc harmincnál kaptuk a gólt, most három negyvennél. A második félidőben kapkodva játszottunk. Az elején még volt bennünk tűz, utána nem. Sajnos a mi helyzetünkben nem tudjuk elviselni, hogy nem kapunk meg egy büntetőt, valamint azt sem tudjuk elviselni, hogy van hat sérültünk, a kispadon fiatalok, a kezdőben játszott egy 16,5 éves gyerek és egy 18 éves…”

– értékelt az SC Sopron vezetőedzője, Bücs Zsolt.

Az Érdi VSE legközelebb április 10-én, vasárnap 16 órától a Pápai Perutz FC-t látja vendégül az Ercsi úti Sporttelepen.

NB III, Nyugati csoport, 28. forduló
SC Sopron–Érdi VSE 1–2 (0–2)
Sopron, 200 néző. V.: Kubicsek (Vörös D.. Kondákor)
SC Sopron: Acsádi – Baranyai, Jakab G., Gáncs, Honfi (Magas M., 64. perc) – Kiss Á., Tóth A. (Baumgartner, 76. p.), Holzmann – Kocsis Á., Dani (Németh B., 82. p.), Krizsonits
Vezetőedző: Bücs Zsolt
Érdi VSE: Kertész F. – Gubacsi (Kertész B., 61. perc) , Csiszár, Pallagi, Petrezselyem – Gera D., Hunya, Kürti – Szabó R., Bartos (Révész, 82. p.), Kollega (Németh G. V., 55. p.)
Vezetőedző: Limperger Zsolt
Gól: Szabó R. (4. perc), Gera D. (26. p. – 11-esből)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email