denesmercibirkovb-db_archiv

Birkózás: Dénes bolgár ellen kezdi az Eb-t

Március 31-én az Érdi Spartacus SC 53 kilogrammos válogatott birkózója, Dénes Mercédesz számára is elkezdődik a budapesti BOK-csarnokban rendezett Európa-bajnokság, melynek első fordulójában a bolgár Irena Binkova ellen lép szőnyegre.

Dénes Mercédesz és a magyar válogatott már novemberben elkezdte a felkészülést a budapesti Európa-bajnokságra, de a válogatott érdi birkózó dolgát nehezítette, hogy számos verseny elmaradt, végül februárban a Bulgáriában rendezett Dan Kolov – Nikola Petrov Emlékversenyen négy meccsel készülhetett a kontinensviadalra.

A 28 éves érdi sportoló a magyar válogatott rangidőseként, világbajnoki, Európa-bajnoki tapasztalatokkal vág neki az Eb-nek, ahol nem lesznek ismeretlen ellenfelei, hiszen már mindenkit ismer a súlycsoportban. Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, mivel ismeri az ellenfeleket, tudja, hogy mindenki ellen megvan a megfelelő stratégia, de csak a versenyen derül ki, meg tudja-e valósítani azt.

Dénes Mercédesszel készült interjúnk ide kattintva olvasható!

Az Érdi Spartacus válogatottja március 31-én, 11.30 után kezdi a selejtezőt az 53 kilogrammosok között a bolgár Irena Binkova ellen. Dénes ágán a svéd Malmgren, a spanyol Rueda Flores, az ukrán Malancsuk és a lengyel Krawczyk szerepel. A 14 óráig tartó selejtezők után 16.45 és 17.45 között rendezik az elődöntőket, míg a vigaszági küzdelmekre és a helyosztókra április 1-jén kerül sor.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email