foter_dron-5

A töltött káposztától a nyolcezres csúcsokig

foter_dron-5

A töltött káposztától a nyolcezres csúcsokig

Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztivál Simonpusztán, szemétszedés a Bíbic utcában, papagájkiállítás a Művházban, Klein Dávid előadása a Parkvárosi Közösségi Házban, majd vasárnap nyílik meg Ilka Gábor kiállítása a Szepes Gyula Művelődési Központban. A hétvége érdi programjai.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Március 25. és 27. között Simonpusztán rendezik a Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztivált. A háromnapos gasztronómiai eseményen megválasztják az „Év Töltött Káposztáját” is.

A fesztiválon hagyományos vagy rendhagyó, savanyú vagy paradicsomos, illetve rizses vagy gerslis káposztát is megkóstolhatnak a résztvevők. Magyarország első Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztiváljának főzőversenyére hazai és külföldi résztvevőket egyaránt várnak, ahol kiderül, hogy melyik töltött káposzta nyeri el a szakmai zsűri tetszését. A főzőverseny nevezési díjaiból befolyt összeget a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködve a szervezők felajánlják a rászoruló alapítványoknak.

A Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztiválra a szervezők ingyenesen igénybe vehető buszokat is indítanak Budapest Etele térről Érd Bem téren keresztül. A buszok menetrendje ide kattintva érhető el! 

További részletek ide kattintva olvashatók!

Március 26-án, szombaton 10.30-tól szemétszedő akciót hirdettek helyi civilek a tavaly kifestett Bíbic utcai aluljáróhoz és környékére.

Szintén március 26-án, szombaton 14 és 18 óra között Papagájkiállítás lesz a Szepes Gyula Művelődési Központban, ahol körülbelül harminc különböző papagájfajt lehet megtekinteni, mint például hullámos papagájok, nimfapapagájok, kanári, zebrapinty, néhány különleges, érdekes, színpompás papagáj, pl. kék-sárga ara, zöld szárnyú ara, rozella, amazon, nemes, jákó, maluken kakadu.

Ugyancsak szombaton 18 órától Klein Dávid – A Gasherbrum II. első magyar megmászása címmel tart előadást a Parkvárosi Közösségi Házban. Klein Dávid a csúcsmászó csapat tagja volt, aki élményeiről diavetítés kíséretében mesél.

Március 26-án 20 és 23 óra között ismét lesz közönségkorcsolyázás és jégdiszkó az Érdi Jégcsarnokban.

Érd idén is csatlakozott a Föld órája megmozduláshoz, melynek részeként március 26-án 20.30 és 21.30 között az Érdi Városfejlesztési és Szolgáltató Kft. lekapcsolja a köztéri fényeket a város főterén a Múzeum sétány és a Felső utca közötti szakaszon.

Március 27-én, 15 órakor a Szepes Gyula Művelődési Központban Festina lente címmel nyílik kiállítás Ilka Gábor szobrászművész alkotásaiból. A kiállításmegnyitón köszöntőt mond Fazekas Levente kiállításszervező, az eseményt Feledy Balázs művészeti író nyitja meg. A megnyitón közreműködnek az Érdi Csengettyűsök, Rozbora Ádám vezetésével, és a Vivo Brass Quintett. A kiállítás április 29-ig tekinthető meg.

A hétvége sportprogramjairól ide kattintva olvashat!

Március 26. szombat munkanap, de zárva tart az Érd és Térsége Hulladékkezelő Diósdi út 29. szám alatti ügyfélszolgálati irodája, valamint a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény sem nyit ki, így ezen a napon az ügyeleti ellátás a munkaszüneti és ünnepnapokon megszokott rend szerint vehető igénybe.

Érdi Kistérségi Ügyeleti Centrum, Szabadság tér 9.
Telefonszámok: Felnőtt ügyelet: 23/365-274; Gyermek ügyelet: 23/365-770

A buszok közlekedési rendje az alábbiak szerint módosul:

Dátum Közlekedési rend
Március 24., csütörtök munkanap, iskolai előadási nap
Március 25., péntek a hét utolsó munkanapja és iskolai előadási napja
Március 26., szombat munkanap, iskolai előadási nap
Március 27., vasárnap a hét első iskolai előadási és munkanapját megelőző munkaszüneti nap
Március 28., hétfő a hét első iskolai előadási és munkanapja
Március 29., kedd munkanap, iskolai előadási nap

 

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses ÓvodaKutyavári Tagóvodája pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében pedagógiai asszisztens munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email