22_03_29_erdmost_nincskep

Új elektromos buszok Budaörsön és Törökbálinton

22_03_29_erdmost_nincskep

Új elektromos buszok Budaörsön és Törökbálinton

A következő hónapokban harminc Mercedes-Benc eCitaro elektromos autóbusz kezdi meg szolgálatát Budaörs és Törökbálint térségében – hívta fel a figyelmet a Volánbusz közleménye, mely szerint a közlekedési társaság a közeljövőben száz elektromos buszt állít forgalomba.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint felhívták a figyelmet, a Volánbusz 2021 tavaszán száz elektromos autóbusz beszerzésére nyújtott be pályázatot a Zöld Busz Programban, melynek első részeként negyven alternatív meghajtású jármű állt forgalomba a fővárosi agglomerációban, elsősorban Budakeszi térségében. Most lezárult további hatvan autóbusz beszerzési eljárása, melynek köszönhetően Győrben 13, Zalaegerszegen 11, Szolnokon 10, Szegeden 8, Egerben pedig 6 BYD K9UD típusú, Székesfehérváron pedig 12 Electrobus 10.EL típusú zöldbusz korszerűsíti a helyi járműállományt.

A közlemény kitért rá, a MÁV–Volán-csoport fenntarthatósági célkitűzéseivel összhangban fiatalítja és zöldíti az autóbusz-állományt és törekszik új, alternatív meghajtású, lokálisan alacsony vagy zéró károsanyag-kibocsátású járművek beszerzésére.

Ennek érdekében a társaság és konzorciumi partnere 2021-ben 100 elektromos autóbusz és a hozzájuk tartozó töltőberendezések beszerzésére pályázott sikeresen a Zöld Busz Programban.

Tudatták, az első negyven jármű szállításáról tavaly nyáron kötöttek megállapodást, majd a Mercedes-Benc eCitaro típusú elektromos autóbuszokat szeptembertől kiemelt rendezvényeken tesztelte. 2022. március elejére lezárult tíz töltőoszlop kiépítése a társaság Hunyadi úti telephelyén és menetrend szerint forgalomba állt az első tíz jármű a Budakeszit érintő agglomerációs vonalakon.

A következő hónapokban pedig további harminc zöldbusz kezdi meg szolgálatát Budaörs és Törökbálint térségében.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email