22_03_29_erdmost_nincskep

Az érdi víz titkai

22_03_29_erdmost_nincskep

Az érdi víz titkai

A Víz Világnapja alkalmából Lanku Ildikóval az Érd és Térsége Víziközmű Kft. ügyvezetőjével munkatársaink az Érd FmM101.3 Bundáskenyér című műsorában többek közt arról beszélgettek, mit csinál pontosan az ÉTV, mit tesz a környezetvédelem érdekében és hogy hány településen szolgáltat ivóvizet.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Lanku Ildikó elmondta, az ÉTV közüzemi szolgáltatást végez ivóvízellátás és szennyvízelvezetés területén. A szolgáltatási területük nyolc településre terjed ki, amely 170 négyzetkilométer. Érden kívül Törökbálint, Diósd, Tárnok, Sóskút, Herceghalom, Pusztazámor és Remeteszőlös tartozik hozzájuk, az ellátott lakosság száma 112500 fő. A vízhálózat gerincvezeték hossza 743 km, a csatornahálózat hossza pedig 144 km. A szolgáltatás minőségére nagyon odafigyelnek, rendszeres ellenőrzésen kell átesniük a vett vízmintáknak.

Az ügyvezető arról is beszélt, hogy Érden az ivóvíz közepesen kemény, ezt az egy literben lévő kalcium-oxid mennyiség határozza meg.

Érden viszonylag sok a csőtörés, Lanku Ildikó elmondása szerint ennek oka a nagy százalékban előforduló azbesztcement anyagú vezeték, ennek az anyagnak az elöregedése okozza a gyakori, átlagosan napi egy csőtörést, de szépen haladnak ezeknek a vezetékeknek a cseréjével.

A beszélgetésből kiderül az is, hogy extrém melegben, jellemzően hőségriadó alatt előfordulhat ugyan nyomásingadozás, de vízhiány csak műszaki meghibásodás esetén fordulhat elő, tartós vízhiányra nem számítanak.

Itt hallgathatja meg a beszélgetést:

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email