baptistaukrajna2_220302 (1)

Menekültellátás: önkénteseket várnak a baptisták

Az Érd-Parkvárosi Baptista Gyülekezet köszönettel fogadja önkéntesek segítségét a menekültek ellátásában, és nagy szükségük van adományokra, anyagi segítségre is.
Önkéntes munka, száraz élelmiszer, készétel, anyagi támogatás – ezekre van nagy szüksége a baptista gyülekezetnek, amely nem csak egy helyszínen fogadja a menekülteket, és szervezi meg ellátásukat, továbbjutásukat. A baptista gyülekezet létrehozott egy Facebook-csoportot, ahol várják azok jelentkezését, akik szeretnének segíteni a menekülteknek. 

“Ami az önkéntes munkát illeti, az ügyeletadásban (reggel 9 és este 8 óra között), illetve a fuvarszervezésben tudnának támogatni minket. Ez utóbbit bárhonnan lehet végezni, internet és telefon segítségével. Ágyneműhúzásban, takarításban, fuvarozásban is szükségünk van segítő kezekre” – mondta Fórizs Gyula Zsolt lelkipásztor.

Gyülekezetük szoros együttműködésben dolgozik a Szeretet Misszionáriusai (Teréz Anya Nővérei) renddel, a Késői Eső Gyülekezettel, az Onézimusz Alapítvánnyal, a Tárnoki Ifjúsági Házzal és több segítő szándékú magánszeméllyel.

“Nálunk, a templomban elvileg tizenkét (ha nagy a gond, akár húsz) ember is elfér, de most épp nincsenek menekültek. A Régi Parkvárosi Közösségi Házban tizenhat embert tudunk elhelyezni, és itt most telt ház van. Teréz Anyáéknál a tíz férőhelyből hét foglalt. A Késői Eső Gyülekezetben hét fő fér el. Az Onézimusz Alapítványnál a nyolc helyből négy, Tárnokon a tíz férőhelyből hét foglalt. Ezen felül több segítő szándékú magánszemély is befogadott menekülteket, közülük öten éjjel-nappal hívhatók” – hangsúlyozta Fórizs Gyula Zsolt.

 

További cikkeink

A Határtalanul Program keretében tölthetett négy napot Erdélyben az Érdligeti Általános Iskola hatvanhat diákja és hat pedagógusa. Az intézmény 4,3 millió forintot nyert el a

További cikkeink

A szakértők szerint augusztus közepe lehet a legnehezebb időszak a hazai üzemanyag-ellátásban, de egyes érdi kutakon már kedden sem lehetett kapni 95-ös benzint.

Gallyaznak Érden az ELMÜ egyik hálózatának nyomvonalán, a Murányi, a Gellért, a Riminyáki, Ürmös, Kutyavári utcák környékén. Mutatjuk az érintett utcákat.

Az érdi önkormányzat a helyi ipartestülettel együttműködve két ingyenes előadást szervez mindazok számára, akik

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email