topolyhatsoreszs_210702

Több mint félszáz menekült a Topolyban

topolyhatsoreszs_210702

Több mint félszáz menekült a Topolyban

Jelenleg 52 ukrajnai menekültet lát el a Topoly utcai intézményben a Szociális Gondozó Központ, melynek szakmai vezetőjétől, Gecse-Simon Orsolyától megtudtuk, hamarosan újabb tíz gyermek érkezik az intézménybe egy kísérővel.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érdeklődésünkre Gecse-Simon Orsolya elmondta, jelenleg minden szükséges eszköz rendelkezésre áll, de fogynak a készletek, ezért elsősorban azonnal felhasználható készétel konzervekre lenne leginkább szükségük, illetve mivel egyre több gyermek van a Topoly utcai létesítményben, nekik szeretnének uzsonnára valót kérni.

Az érdi önkormányzat mindent megtesz a menekültek segítése, elszállásolása érdekében, az adományok eljuttatásában és az állampolgári felajánlások koordinálásában.

Létrehoztak egy külön weboldalt, a befogadas.erd.hu címen, ahol minden információ megtalálható, többek között az ingyenesen hívható zöld szám (+3680204949), ahol az érdi polgárok kérhetnek tájékoztatást, de ugyanezen az oldalon elérhető az az űrlap is, melynek segítségével szállást tudunk felajánlani a menekültek számára.

Érd MJV önkormányzata több lehetőséget biztosít a segítségnyújtásra. Továbbra is fogadják az adományokat:

  • a Topoly utca 2. szám alatti idősek otthonában minden nap 8-20 óra között akár előzetes egyeztetés nélkül is (az épületet a Topoly utca felőli bejáratánál fogadják munkatársaink a felajánlásokat);
  • a Rómer Flóris tér 1. szám alatti Gyermekjóléti Központban hétfőtől csütörtökig 9-16 óra között, illetve pénteken 9-12 óra között.

Milyen adományokat érdemes felajánlani?

  • tábori ágy;
  • tartós élelmiszer;
  • tisztálkodó- és higiéniás szerek;
  • meleg takarók;
  • gyerek- és babaápolási termékek.

Az önkormányzat munkatársai gondoskodnak az adományok összegyűjtéséről, a szállítás megszervezéséről, hogy a menekültek megkapják, illetve eljuttatják azokat Ukrajnába, elsősorban a magyarok lakta kárpátaljai településekre. A Szociális Gondozó Központ felkészült a háború elől menekülők fogadására, elszállásolására, ellátására.

Ha ezzel kapcsolatban bármilyen információra, segítségre lenne szüksége, amennyiben ukrajnai rokonai, barátai, ismerősei érdi ellátását, elszállásolását szeretné megoldani, kérik, hívja az alábbi zöld számot (+3680204949) munkaidőben, vagy írjon e-mailt a befogadas@erd.hu címre. A hivatalos menekültügyi eljárást Magyarországon a kormány alá tartozó Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság bonyolítja le, erről bővebb tájékoztatást itt talál (angol nyelven is).

Ha Ön is szeretne segíteni szálláshely biztosításával (például magánlakásban, hotelben, panzióban), kérik, töltse ki az ide kattintva elérhető űrlapot vagy keresse az önkormányzat munkatársait az alábbi elérhetőségeken:

hívja a +3680204949-es ingyenes zöld számot a Polgármesteri Hivatal nyitvatartási idejében (munkaidőn kívül üzenetrögzítő fogadja hívását);

írjon a befogadas@erd.hu mailcímre;

vagy töltse ki az alábbi űrlapot: Befogadás űrlap kitöltés

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email